onsdag den 11. juli 2018

Tomatkiks

Tomatkiks - en nem lille snack. Perfekt til tapas eller i madpakken.

Her får du en finpudset version af en tidligere opskrift. Jeg har fået et par spørgsmål til opskriften, som gør at jeg har givet den en finpudsning, så den er nemmere at gå til. Sig endelig til hvis du har spørgsmål til mine opskrifter. Jeg tager meget gerne imod input, så det er nemmere for dig og andre at bruge mine opskrifter.

Tomatkiksene er en perfekt undskyldning for at tage børnene med i køkkenet. De vil meget gerne være med til at rulle, skære og prikke de fine små kiks. Du kan også sagtens bruge en udstikker, hvis du hellere vil have dem helt ens.Tomatkiks

Jeg fik ca 85-90 kiks

50 g knækkede hvedekerner
0,5 dl kogende vand
25 g gær
2½ dl vand
2 spsk tomatpure
1 spsk tørret oregano
½ spsk tørret basilikum
1 tsk salt
15 g hørfrø
100 g rugmel
290 g fuldkorns hvedemel

Start med at komme de knækkede hvedekerner i en skål og hæld det kogende vand over. Lad det hvile i 30 minutter. - bruger du hvedekerner, der er klar til brug og derfor ikke skal ligge i blød undlades denne del og du skal bruge mindre mel: ca. 220 g fuldkornshvedemel istedet.

Tag skålen til din røremaskine eller en anden skål og rør gæret ud i vandet.

Tilsæt de knækkede hvedekerner, tomatpure, tørret oregano, tørret basilikum. salt, hørfrø og rugmel og rør det sammen til en ensartet masse.

Tilsæt fuldkorns hvedemel lidt efter lidt, så du kan tilpasse mængden. Dejen skal være sammenhængende men stadig klistre lidt.

Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.

Varm ovnene op til 250 grader med en pizzasten i. Har du ikke en pizzasten kan en omvendt bradepande bruges, som du så skubber bagepapiret ind på ligesom du ville gøre med pizzastenen.

Del dejen i 8 stykker og rul tynd ud på et meldrysset bord.

Den udrullede dej skæres ud i passende stykker og stikkes med en gaffel.

Læg stykkerne på et bagepapir og bag på pizzasten i ca. 8-10 minutter ved 250 grader.  
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com