lørdag den 23. juni 2018

Glutenfri cheesecake med rabarberkompot i en sundere udgave

Glutenfri cheesecake med rabarberkompot i en sundere udgave uden husblas. 

Min rabarber har givet rigtigt godt i år og det har betydet frisk rabarberkompot til min morgen yoghurt. Da jeg spiser den til hverdag, har jeg lavet en lidt sundere udgave uden en masse sukker. 

For mig er rabarber en af de bedste ting at høste fra egen have lige nu, altså lige bortset for masser af friske søde jordbær. 

Derfor har jeg været i køkkenet og eksperimentere med en lidt sundere dessert og det kom der denne her portionsanrettede cheesecake ud af. Den er lavet uden husblas og derfor i glas. 

TIP: Du kan sagtens lave en større cheesecake, men så skal du have lidt husblas i. Til denne portion ville jeg bruge 2 blade husblas forsigtigt varmet i en gryde sammen med citronsaft, lad den køle og kom i ostemassen. (Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand) 


Glutenfri cheesecake med rabarberkompot

4 glas

Bund:
75 g mandler 
60 g dadler
1,5 spsk vand 
3/4 spsk usødet kakao

Ostecreme:
150 g naturel flødeost
3 dl skyr/yoghurt
1 spsk citronsaft
2 spsk sirup (brug evt stevia sukker istedet)
Evt. 2 tsk vaniliesukker

Rabarberkompot:
350 g rabarber
1 dl vand
5 dadler + 2 spsk vand 
1 spsk vanilje ekstrakt 

TIP: Vanilje ekstrakt
Jeg laver min egen vanilje ekstrakt ved at have en flaske med lidt hvid rom stående, som jeg kommer de tomme vaniljestænger i og så skal det bare rystes indimellem. Efter 6 måneder er det klar til brug. Du kan løbende fylde vanilje stænger på. 

Fremgangsmåde: 

Bund:
Start med at komme mandler, dadler og vand i en blender og blend det til en fin masse. 

Tilsæt kakaoen til massen og rør det godt sammen. 

Fordel massen i 4 glas. 

Ostecreme: 
Kom flødeost, skyr/yoghurt i en skål og pisk det sammen med citronsaft, sirup og evt. vanilje sukker. 

Kom det ovenpå bundene i glassene og stil glassene på køl. 

Rabarberkompot:
Skyl rabarberne godt og skær dem i mindre stykker. 

Kom dem i en gryde med vand og varm dem op ved svag varme i 10-15 minutter. 

Sørg for at dadlerne er uden sten og kom dem i en blender sammen med vandet. Blend det godt sammen og kom det i gryden til rabarberne. 

Når rabarberne kan moses sammen til en kompot er den klar. Lad den køle af. 

Vil du gerne have en mere ensartet kompot kan du blende den en tur med en stavblender. 

Når rabarkompotten er køler af kommes den mængde du vil have ovenpå ostecremen. 


Share:

2 kommentarer:

  1. Lækker opskrift og spændende måde at servere det på - det ser top professionelt ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde og så er den da lige noget for dig 😘

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com