mandag den 28. maj 2018

Rugbrødsboller - brug dine rugbrødsrester

Rugbrødsboller - brug dine rugbrødsrester.

Efter at have forsøgt at finde frem til den perfekte rugbrødsopskrift - se opskriften her: Rugbrød bagt med surdej endte jeg ud med at have en del brød, som jeg ikke var helt tilfreds med.

Da jeg ikke er meget for at smide mad ud, måtte mine test rugbrød, selvfølgelig ikke gå til spilde, så derfor fik jeg bagt de her lækre rugbrødsboller. Børnene synes de smagte godt og så giver rugbrødet en dejlig grov bolle, som passer perfekt til frokosten eller som tilbehør til aftensmaden.



Rugbrødsboller - 20 stk. 

300 g rugbrød med kerner
4 dl vand

2 dl vand
25 g gær
½ spsk salt
150 g havregryn
150 g rugmel
300 g hvedemel

Pensling: sammenpisket æg, mælk eller vand

Smuldr rugbrødet i en skål og tilsæt 4 dl vand. Hvis du gerne vil have flere kerner i kan du tilsætte en håndfuld solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø eller hvad du lige har hjemme.

Lad det stå i blød i 1-2 timer.

Når brødet har stået i blød:

Kom 2 dl vand i en skål og smuldr gæren i.

Tilsæt brødblandingen og salt.

Rør havregryn og mel i lidt ad gangen til en ensartet masse. Rør i ca. 5-10 minutter. Dejen skal være fugtig.

Stil til hævning med et viskestykke over 1 time.

Tag et par skeer og sæt dejen på et par plader med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve 1 time.

Bag bollerne ved 210 grader varmluft i ca. 20 minutter.


Du kan også lave din egen rugbrødsmüsli: 




Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com