onsdag den 16. maj 2018

Er dit barn kunstner?

I en snak på Instagram med min blog kollega Maria, som fortæller en masse om bøgernes verden  på bloggen Book me up , Scotty! om emnet læsning med børnene og vigtigheden af at børn får en naturligt forhold til læsning, kom vores samtale lidt ud på et sidespor og endte i børns rolle i familien.


Her kom jeg til at tænke på et spørgsmål jeg engang blev stillet (Jeg kan ikke huske af hvem)

Hvorfor tror du børnene har alle de tegninger med hjem?

Svaret er egentlig åbenlyst: det er deres bidrag til familien.

Det er en spørgsmål som jeg har taget til mig. Især for tiden hvor jeg er græsenke i hverdagen. Børnene så de første uger en mor, der knoklede rundt for at få enderne til at mødes og ikke havde tid eller overskud til dem.

Det måtte der laves om på, og med ovenstående spørgsmål i hovedet blev de stille og roligt inddraget mere og mere i de daglige rutiner.

Storesøster på 5 år kan sagtens smøre madpakkerne med hjælp fra mig, mens lillebror på 3 år hjælper med at tømme opvasker.

De hjælper med aftensmad, borddækning og afrydning samt ligger selv deres tøj ud til vask. Og ja jeg er også tit dumme-mor når de også skal give katten mad, men jeg får til gengæld stolte og glade børn, når de bagefter får et "Tak for hjælpen".

Selvfølgelig er det ikke hver dag, at det kører på skinner og nogen dage skal de også bare have lov af koble af for sig selv, men jeg prøver at huske på, at mine små kunstnere også gerne vil bidrage til familien.

De lærer også hurtigt, at når de har hjulpet mor har hun pludselig tid til at læse den der bog, spille det der spil eller bare putte på sofaen.

"Hvis vi lærer vores børn at de er vigtige brikker i dagligdagens puslespil, så lærer de også at tage initiativ og ansvar." (Et citat fra Maria, som jeg er helt enig i).


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com