søndag den 20. maj 2018

Barbecuemarineret kylling

Hjemmelavet barbecuemarinade til lækker og mør kylling.Reklame - jeg har modtaget komposterbare fryseposer fra Suztain.com til test. 

Marinade kan gøre en kæmpe forskel for et lækkert og mørt stykke kylling. Herhjemme benytter vi os ofte af mulighederne for at marinere kødet, så du får en ret med helt ny smag selvom menuen står på kylling flere dage i træk. Det er nemt og vi ligger gerne kødet til at marinere i køleskabet natten over, så det er lige til at tilberede dagen efter. 

Da vi som så mange andre ofte ender med at komme kødet i en frysepose, kan det blive til rigtig mange plastikposer, hvorfor jeg har forsøgt at undersøge andre muligheder. Selvfølgelig kan vi komme det i en bøtte eller et fad, men det ender oftest med at det poserne, der kommer i brug. 

Til mine barbecuemarinerede kyllingfileter forsøgte jeg mig derfor med at bruge komposterbare fryseposerne lavet på bioplastmateriale baseret på majs, som er nedbrydelige i natur og hjemmekomposten. For at være på den sikre side, havde jeg lagt posen med de marinerede filter i en bøtte, men det viste sig slet ikke at være nødvendigt. Poserne holder fint på væden og fungere præcis som almindelige fryseposer. 

De er ikke helt gennemsigtige, men man kan skrive med en kuglepen på dem, så det er nemt at holde styr på indholdet. De kan bruges både til køl, frys og opbevaring ved stuetemperatur. Da poserne er nedbrydelige ved 40 grader, skal den tilberedte mad være afkølet inden den kommes i poserne. 

Poserne koster kun 9 kroner pr. rulle, så det er ikke den store omvæltning i økonomien at vælge dem istedet for plastik. Det er helt sikkert noget, som kommer til at blive brugt hjemme hos os. Poserne finder du lige her: Komposterbare fryseposer

Barbecuemarineret kylling: 
3 store kyllingefileter
75 ml olie
25 ml ketchup
3/4 tsk paprika
2 spsk brun farin
2 spsk soya
2 spsk citronsaft eller æblecidereddike

Rør alle ingredienser sammen (undtagen kylling) og kom det i en pose sammen med kyllingefileterne.

Mariner dem gerne aftenen før ellers kan et par timer før også gøre det.

Når kyllingen er færdig med at marinere kommer du dem et fad og steger dem i ovnen ved 200 grader i 30-45 minutter.

De kan også med fordel steges på grillen.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com