mandag den 16. april 2018

Macarons med orangecurd

Macarons med orangecurd - en let og lækker macaron med frisk smag.


Det er ved at være et stykke tid siden at jeg lavede macarons og længe siden jeg legede med nye smage. Den sidste opskrift jeg har lavet er den her med M&M's macarons, som jeg lavede i forbindelse med en konkurrence hos M&M's. Opskriften vandt konkurrencen, men for en der elsker M&M's er jeg også nødt til at sige, at den altså smager skønt.

Du kan finde opskriften på M&M's macarons her: M&M's macarons

Nu har jeg eksperimenteret lidt igen. Denne gang var det min orangecurd, der kom i spil. Den er allerede brugt til en lækker pandekage kage, orangesnitter og en marcipankringle med nougat og orangefyld. Opskrifterne linker jeg til sidst i indlægget.

Opskriften på orange curd kan du finde lige her: Orange curd med lime

Jeg er blevet rigtig glad for min orange curd, den smager fantastisk med en friskhed som samtidig har en dejlig sødme.


Første portion macarons kiksede for mig. Ikke fordi de ikke fik den fine fod, som er så kendetegnet ved macarons, men foden flød ud, så mine macarons blev flade. Derfor måtte jeg igang med endnu en portion og de lykkedes. Jeg skulle vist lige have genopfrisket teknikken.

Macarons med orangecurd:
Ca. 12 stk.

Bunde:
75 g mandelmel
115 g flormelis
2 æggehvider (ca. 60 g)
50 g sukker
Skallen fra ½ øko appelsin
Gul pastafarve

Fyld:
150 g naturel smøreost
5 spsk orange curd

Start med at gøre bundene klar:
Kom mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sek. Sigt herefter blandingen ned i en skål, så du har en fin melblanding.

Kom æggehviderne i en skål og pisk dem til de danner bløde toppe når du løfter piskeriset. Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.

Pisk appelsinskal og pastafarve i til de får den gule farve du gerne vil have.

Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, en tredjedel ad gangen. Når mandelblandingen er grundigt foldet i, fortsættes foldningen til massen bliver en blank dej med en tyk "lang" konsistens.

Hæld dejen i en sprøjtepose og klip hul på ca. 1 cm i diameter eller brug en metaltyl. Tryk 24 små cirkler ud på et par bageplader beklædt med bagepapir. Du må ikke sætte cirklerne for tæt.

Bank bunden af pladerne med en håndflade, så eventuelle toppe og luftbobler forsvinder.

Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur. Bundene skal tørre ind og danne en let skorpe, så du forsigtigt kan røre ved dem uden at der sætter sig dej fast på fingeren.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Bag macaronsne en plade ad gangen i ca. 10-15 minutter. Stil dem derefter til afkøling på pladerne i 10 minutter. Tag forsigtigt bundene af pladerne og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Fyld:
Rør smøreost og orangecurd sammen og kom fyldt på halvdelen af dine macraons. Den anden halvdel samler du din macaron med.Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com