mandag den 5. marts 2018

Pasta og ketchup alderen?!

Jeg bliver tit spurgt, hvordan jeg som mor til børn på 3 og 5 år, kan servere så specielle og fine retter til dem, som jeg viser her på bloggen. Her kommer jeg nok til at skuffe en del, for det gør jeg ikke – eller det vil sige det bliver serveret, men jeg har ingen forventning om at de spiser det.

Faktisk sørger jeg tit for at lave en mere børnevenlig udgave af de enkelte retter. Ikke på den måde at der er en masse ingredienser der tages fra, men jeg deler det op i enkeltdele til dem. På den måde får de serveret en lækker salat delt op på tallerkenen, så de bedre kan overskue retten og de dele den består af. Her ved jeg selvfølgelig hvad der hitter mest, men det betyder at de ikke er lige så forskrækkede over at skulle smage, når de kan genkende maden. 

Det betyder også, at laver vi en ret, der ikke kan deles op får de lov at smage, hvilket ikke altid lykkes med den mindste, men spørger de derefter efter en rugbrødsmad med leverpostej får de altså det. Jeg vil ikke tvinge dem til at spise maden, men de skal lære maden at kende. Vi har også måltider, der ender i skrig og skrål fordi mindste pure nægter og nærmest kaster tallerkenen hen ad bordet, men den tror jeg de fleste oplever med mindre børn. 

Den store kunne vi ofte lokke til at spise maden, hvis blot den blev serveret med en klat ketchup til, men lillebror kan ikke lide ketchup eller anden form for dyppelse og er faktisk en smule sart når det kommer til beskidte fingre og mad der ikke er fast i konsistensen. Sådan er han indrettet og det må vi så tage med.Så ingen gyldne middelveje her eller gode fif, men lyt til jeres børn, der er jer der kender dem bedst. Vi har fundet ud af, at tager vi børnene med i køkkenet og de selv får lov at skære maden ud og hjælpe til, kommer der lidt ind undervejs og de får smagt på meget mere. Det betyder også lidt mætte maver, når maden serveres men skidt med det. Det vigtigste for os under måltidet, er at det gøres til en familie stund, da vi som fuldtidsarbejdende forældre har så lidt tid med børnene i hverdagen.


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com