mandag den 5. februar 2018

Orangesnitter

Efter at have forsøgt mig med min første orange curd, måtte jeg igang med at bruge den, for efter første smagsprøve var mit hoved fyld med idéer på lækkert bagværk, hvor en god appelsinsmag måtte være vejen frem.

Jeg er stor fan af hindbærsnitter og derfor havde jeg en klar forventning om, at min orange curd måtte kunne bruges til at lave noget i samme stil. Det kom der derfor de her lækre orange snitter ud af og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger. De har en tilpas sødme samtidig med at de smager friskt af appelsin.


For at kagerne fik en lidt fin størrelse, valgte jeg at udstikke dejen, men du kan sagtens lave dem som små firkanter ved blot at rulle dejen ud og skære den i passende størrelser. Jeg har bagt kagerne først og ladet dem køle inden jeg har smurt fyld på. Derefter har de fået lov at stå lidt på køl, da jeg godt kan lide at smagen rigtigt sætter sig.

Orangesnitter, ca 15 stk

250 g hvedemel
50 g sukker
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 spsk revet appelsinskal
150 g smør
1/4 dl vand

Fyld:
1,5 dl orange curd
1 blad husblas (kan udelades, hvis din curd er blevet god fast)

Glasur:
Vand og flormelis

Pynt:
Revet appelsinskal eller krymmel

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og revet appelsinskal i en skål.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det godt sammen med melet, så det hele bliver godt fordelt.

Kom vandet ved og saml hurtigt dejen til en kugle.

Kom dejen i skålen og stil den på køl ½ times tid.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord.

Skær dejen ud i passende størrelse eller stik dejen med udstikkeren, husk at der skal være en top og en bund til alle kagerne.

Bag kagerne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. De skal være let gyldne, men ikke for mørke.

Lad kagerne køle af.

Fyld:
Min orange curd var blevet lidt til den tynde siden, så jeg lagde et blad husblas i blød og varmede curden let, så jeg kunne smelte husblassen. Derefter lod jeg fyldet stå på køl i ½ times tid.

Når kagerne er kølet smører du orange curd på halvdelen og kommer låg på.

Derefter røres glasuren op af flormelis og en lille smule vand. Glasuren skal ikke være for tynd, så lad være med at komme ret meget vand i ad gangen.

Kom glasuren på toppen af snitterne og drys med lidt revet appelsinskal eller lidt fin krymmel.




Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com