lørdag den 24. februar 2018

Bæredygtig hverdag - simple tricks til at spare på vandet

Reklame - Jeg har modtaget produkt til test fra Suztain.com

I mit indlæg her: Bæredygtig hverdag, kan du læse lidt om vores bevidste valg ved brugen af et Ecoegg, når vi vasker tøj. Det sparer miljøet for en masse plastik samtidig med du passer på dig selv, da det er allergi- og eksemvenligt.

Jeg har spurgt mine følgere på instagram: @biancasverden om deres tilgang til bæredygtighed og det glæder mig, at vi er mange der er begyndt at få øjnene op for det at tænke mere bæredygtigt i hverdagen.


Når det kommer til bæredygtig hverdag, er det ikke fordi vi bruger meget tid på bevidst at tænke over det, men jeg har alligevel forsøgt at skabe et overblik over, hvad vi egentlig gør for at tænke mere bæredygtigt.

Mange gange er det ubevidste valg, men alligevel er det de små ting der tæller op i det store regnskab, så dem synes jeg bestemt også det er værd at tage med.

Et af de steder hvor vi for nogle år siden begyndte at tænke mere bevidst over vores forbrug, var når det kommer til det store forbrug af vand, man har som en familie på 4, herunder 2 små børn. Det er utroligt med mængder af vand, der bare strømmer ud i kloakken, altså rent vand vel at mærke.

Skal du bruge varmt vand, lader du hurtigt vandet løbe en rum tid inden det er varmet op. Det er rent vand som slet ikke bliver brugt til noget, men bare strømmer ud.

Skal du have to børn i badekar, så er det en kæmpe mængde vand, som bagefter hældes ud.

Her har vi valgt to meget simple løsninger:


- når vi skal bruge varmt vand fra hanen, kommer vi vores vandekande ind under og så kan den passende blive fyldt, mens vi venter. På den måde har vi altid en god sjat vand til planterne uden at skulle hen og tænde for vandet først.


- når børnene har været i badekar bruger vi vandet til at skylle ud i toilettet. Det kræver lidt plads at have et badekar stående med vand i indtil det er tømt, men med 4 i husstanden er det altså rigtig mange gange i løbet af dagen, at der skal trækkes ud i toilettet.

Nu vi er ved vandet, så sørg for at have et par drikkedunke klar, så du altid kan have lidt vand med dig istedet for at købe det dyre flaskevand, som både koster for pengepungen, men også for miljøet. Der findes så mange fine og smarte dunke, som ikke koster alverden.


Kunne du bruge mine tips og har du andre vandbesparende tips, så skriv gerne en kommentar, så tager jeg det med i min videre søgen efter bæredygtige hverdagstips. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com