mandag den 29. januar 2018

Pandekage kage med orange curd

Tidligere på måneden fik jeg forsøgt mig med at lave min første curd. Det blev en lækker Orange curd med lime, da jeg havde en del økologiske appelsiner til overs fra julens bagerier. Min curd blev ikke så fast i konsistensen, men så har jeg en god undskyldning for at forsøge igen.

Smagsmæssigt ramte den helt plet og straks fik jeg masser af gode idéer til hvad den skulle bruges til. Selvfølgelig kan man altid spise det på en god hjemmebagt bolle, men jeg havde lidt andet bagværk i tankerne.

Noget af det jeg længe gerne har villet prøve af, er en pandekage kage. Jeg synes det ser så flot ud med alle lagene og så lyder det altså som en lækker erstatning til de almindelige lagkager.


Det jeg så ikke er så god til er selve pandekage bagningen. Jeg er så luksus menneske, så jeg har været vant til at min søster altid har taget sig af den del, fordi min tålmodighed slet ikke rakte. Jeg fik derfor lånt mig en af hendes pandekagepander, så jeg havde udstyret i orden. Så med en god portion tålmodighed og stædighed gik jeg igang, for det skulle altså lykkes at få nogle fine pandekager ud af projektet.

Panden jeg lånte havde en diameter på 20 cm, hvilket gav en rigtig fin størrelse kage, som samtidig fik en god højde.


Pandekage kage med orange curd:

Pandekagerne - jeg fik ca. 20 stk.

200 g sukker
400 g mel
8 æg
100 g smør
1 l mælk
1 spsk revet appelsinskal
2 tsk vaniljesukker

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en ensartet masse.

Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

Lad dem køle af inden du samler kagen med orange curden.

Fyld - Orange curd:

3,5 dl piskefløde
2 dl orange curd

Pynt: revet appelsinskal og krymmel

Pisk fløden stiv og vend forsigtigt orange curd i.

Tag et fad og start med en pandekage, som du kommer ca. 1 spsk fyld på og derefter en pandekage.

Fortsæt til du løber tør for pandekager.

Jeg har toppet kagen med lidt fyld og pyntet med revet appelsinskal og krymmel.



Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com