lørdag den 16. december 2017

Rosenkålssalat med tranebær

Efter en længere periode med sygdom og dermed også alt for meget hurtig mad, trængte jeg til noget solid vintermad med skønne farver og det må man sige at denne salat har.

Salaten er super nem at lave og smager helt fantastisk, uden at man får den der tunge kål fornemmelse. Det er bestemt ikke sidste gang den kommer på menuen.

Du kan sagtens spise salaten som dem er, men ellers er jeg sikker på lidt lækre marinerede kyllingstykker kan give den et ekstra pift. Du kan finde min marinade med æble- og tranebær lige her: Æble tranebær marineret kylling

Jeg har tilberedt denne salat i en pande med høje kanter og låg til, men har du ikke en, så kan en gryde også bruges som alternativ.

Opskrift:
500 g rosenkål
50 g tranebær
100 g grønkål
2 små æbler

Marinade:
2 spsk. olivenoilie
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. flydende honning

Salt og peber

Varm din pande godt op og tilsæt evt en smule olie. Jeg brugte min wok, så det var ikke nødvendigt med fedstof her.

Imens panden varmes snittes og renses rosenkålen. Tag de yderste blade af og skyl resten af kålen godt. Skær den lille stok fra og del rosenkålen på midten.

Kom rosenkålen på panden og svits i 5 minutters tid.

Imens renses grønkålen og snittes fint.

Tilsæt grønkålen i panden og læg låg på. Lad det stå i 5 minutter.

Rør marianden sammen  og kom den over kålen.

Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mundrette stykker.

Kom æbler og tranebær i panden og kom låg på. Lad det stå og småsimre i 5-10 minutter afhængig af hvor sprød du ønsker salaten. Smag til sidst til med salt og peber og server. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com