lørdag den 2. december 2017

Juletræ i børnehøjde - lav dit eget juletræ i filt

På Instagram (@biancasverden) viste jeg den 1. december vores lille børnejuletræ frem og I ville gerne se en tutorial/diy (hvad du nu vil kalde det), så det får I selvfølgelig lige her. Det er nemt at lave og bringer meget glæde hos de små og så kan man jo selv tilføje pynt efterhånden. Så måske der kommer mere til på et senere tidspunkt.

Min baggrund for at lave vores børnejuletræ er, at det er til pynt. Det skal ikke ses som erstatning for et almindeligt juletræ, men sådan et juletræ har ofte arvestykker i glas og andre ting, som små pilfingre ikke må røre ved, fordi det kan gå i stykker. Derfor ville jeg gerne lave et juletræ kun til børnene og  nu hygger de sig med at tage pynten af og på.


Juletræet er lavet i filt og det smarte ved filt er at det klæber til filt. Ikke på den måde, at det sidder klistret fast, men det kan holde mindre filt stykker. Derfor må pynten heller ikke være vildt stort eller tungt, for så kan det ikke hænge fast. 

Jeg har ikke lavet så meget forskellig pynt endnu, da det egentlig var et forsøg lavet til vores mindste da han kun var 1 år gammel. Børnene er dog blevet så glade for det, så nu kommer det op hvert år. 

Sådan laver du dit eget træ:

Først og fremmest skal du bruge et stort stykke grønt filt, som kan passe til du kan klippe dit eget træ ud. Vil du ikke have et træ, der som vores hænger på væggen (det er sat op med lærerens tyggegummi), men istedet gerne vil have et træ, som børnene kan gå rundt om, så kan du med fordel lave en kegle i hårdt pap, som du limer den grønne filt på. På den måde får den træ formen og børnene kan rende rundt om, mens de synger og leger. Vi har ikke så meget plads, så for os fungerede det bedst med at hænge det op på væggen. 

 Størrelsen på vores træ er: 
105 cm højt
87 cm bred nederst 
45 cm bred på de øverste grene. 

Den grønne filt er lagt sammen på midten og grenene er tegnet på med hvidt kridt og så klippet det ud, så det er symmetrisk. Det er helt op til dig, hvordan du tænker jeres træ skal se ud.


Af pynt har jeg lavet en stjerne til toppen, lys og en masse forskellige farvet julekugler, skabelonen på det kan du finde herunder. 

Jeg har valgt at sy holdere på lysene og julekuglerne med lidt grå filt, men det må heller ikke være mere, for så bliver pynten simpelthen for tung. Lillebror på 3 år er ligeglad med om lys og julekugler bliver vendt om, men Storesøster går meget op i det vender rigtigt, så det kan de få mange små diskussioner om, så de går virkelig op i det. 


Hvor detaljeret dit træ og pynt skal være er helt op til dig. Børnene er ligeglade bare det ligner og de hygger sig med at pynte deres helt eget træ. 

Jeg er gået i tænkeboks efter nyt pynt for i år har det virkelig fanget især vores ældste, som blev meget glad, da hun så jeg havde sat deres juletræ op i år. Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com