torsdag den 21. december 2017

Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler

Julen er jo over os og det betyder ofte lidt tungere mad som and og flæskesteg med alt hvad der hører sig til at hvide og brune kartofler, rødkål, asier, brun sovs osv. 

Til julemaden laver vi gerne denne lækre vintersalat med dejlige farver, som vi gerne bruger som supplement til den almindelige rødkål, når der skal serveres lidt tungere vintermad. Det giver maven lidt mere groft at arbejde med og det bliver derfor nemmere at fordøje den tunge mad.



Jeg plejer egentlig at komme valnødder i salaten, men jeg havde desværre ingen hjemme, så det blev hakkede mandler istedet. Mine blev lidt til den finthakkede side, men man kan med fordel hakke dem groft, så de giver lidt modspil til kålen. 

400 g rødkål
2-3 appelsiner
2 håndfulde mandler

Marinade: 
3 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. flydende honning

Start med at hakke mandlerne groft og svits dem på en pande. 

Skyl og hak rødkålen fint, så det ikke bliver så tungt at tygge i. Kom rødkålen i en skål. 

Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker og kom dem i skålen sammen med rødkålen. 

Tilsæt mandlerne og bland marianden, som hældes over og det hele blandes godt sammen. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com