lørdag den 29. april 2017

Gæsteblogger og græskar-mousse kage

Min søde veninde og medlem af min kageklub har skrevet sit første gæsteindlæg. Tag godt imod hende og hendes lækre kage opskrift.  

Kender I det når man møder en, som man bare klikker med? - Hvor kemien bare passer som fod i hose. Lidt som når man bliver forelsket og tænker hende/ham her er da bare for dejlig en person. 

Jeg har mødt en, som bare gør mig glad – og jeg håber, at jeg kan give lige så meget tilbage og at vores venskab vil blomstre. Jeg forelskede mig, da jeg fandt ud at hun går lige så meget op i om chokoladen rammer 33 eller 34 grader, kan sætte sig ind at jeg sortere mine småkager i 1.- og 2.-sortering, at hun forstår frustrationen ved luftbobler i en frugtgele og synes glæden ved noget nyt bageudstyr er lige så lækkert som mig.

Derudover deler vi ret mange af de samme værdier. Vi har næsten jævnaldrende børn og så har hun i perioder været meget alene med børnene da de var små, fordi hendes mand arbejdede meget. Hun kan derfor meget nemt sætte sig ind i, hvordan det er at rende rundt med havregrød i håret en hel dag, eller at man faktisk ikke gider i bad selv om ens unge lige har kastet op ud over en.

Meget kort; vi mødtes til kvindecross (udendørs træning med en masse andre mødre) tjek gerne http://www.morskrop.dk/ ud. Vi fandt ud af, at vi bor rimelig tæt på hinanden, og da der så var sommerferiepause og vi ikke skulle holde ferie, aftalte vi at fortsætte vores træning sammen henover sommeren. Her faldt snakken ret hurtigt på kage og frøet til vores venskab blev sået.

Bianca tog så det fantastiske initiativ at vi sammen med to andre skønne bagenørder skulle lave os en bageklub. Vi mødtes første gang i begyndelsen af november. Vi havde aftalt, at vi ville have et tema og denne første gang var det oplagt med efterår som inspiration. Fra min hånd blev det til denne kage med græskar:


Græskar-mousse kage
Krydret græskar bund
170 g. smør
200 g brun farin
225 g sukker
3 æg
2,5 dl græskar pure
1 ¼ dl kærnemælk
250 g mel
2 tsk bagepulver
Vanilie (jeg brugte flydende svarende til en halv stang)
1 ½ tsk kanel
1 tsk natron
½ tsk muskatnød

Græskar pureen er lavet ved at skære et lille hokaido-græskar ud i stykker på størrelse med duplo-klods. Indmaden er fjernet, men lad endelig skrællen blive – den er med til at give en god orange farve. Op i en gryde med en lille skvat vand og så skal det ved svag varme koges mørt. Græskarret afgiver væske så der skal kun meget lidt vand til. 

Når det er så mørt at stykkerne kan moses med en ske, pureres det med en stavblender. Der skal bruges både pure i bunden og i moussen. Den pure man får i overskud kan fryses.

Pisk smør. Tilsæt sukker og pisk til det er en ensartet masse. 

Tilføj et æg ad gangen mens der piskes.

Bland græskarpure og kærnemælk sammen i en skål og i en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen. Rør nu gradvist det tørre og våde i smørblandingen.

Hæld i en springform og bag ca. 30-40 min. ved 200 grader.

Jeg brugte en lille form på ca 16 cm. Dette gav en høj bund som jeg så flækkede til to bunde. Man vil også kunne bruge en større form, men så skal moussen nok ganges op.

Mousse:
2 blade husblas
2 dl fløde
2 dl græskarpure
85 g sukker (muligvis mere)
½ - 1 tsk vanilie (pulver eller flydene – ikke sukker)
1 tsk kanel
Muskat
Ingefær
Kardemomme

Husblas lægges i blød. 

Pureen varmes op i en gryde og smages til med sukker og krydderier. Vrid husblassen og smelt den sammen med pureen.   

Tag gryden af og lad pureen køle af til det er fingervarm eller koldere. 

Pisk fløden og vend den forsigtigt i pureen.  

Jeg har derefter pyntet med mørk chokolade som er sprøjtet ud til blade. Jeg fandt en skabelon på google som jeg printede ud, lagde bagepapir på og kunne så lege med at få de fine chokolade-blade.

Jeg håber I vil have mod på at lege med en lidt anderledes og utraditionel kage


Med mange glade bage hilsner Lulu
Share:

1 kommentar:

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com