søndag den 8. januar 2017

Windowcakes med Ben Lemond Solbærmarmelade

- Indlægget er sponsoreret

"Den Gamle Fabrik har lanceret 3 nye feinschmeckermarmelader lavet af nøje udvalgte bærsorter. De tre marmelader bliver nænsomt syltet i åbne gryder, præcis som i gamle dage. Tilberedningen sker uden kogning, og marmeladen hældes derefter nænsomt på glas. Derved bibeholder råvarerne deres naturlige smag, og bær- og frugtstykker bevares bedst muligt. Det er smagen af dansk sommer på glas.

Fælles for de tre varianter er, at de alle har e fin balance mellem det sure og det søde. Er du mest til det søde, bør du smage Ben Lemond Solbær, som med sine hele bær, kraftige og sødmefulde smag er et perfekt match til det lækre ostebord. 

Åbner du Rondom Ribs, mødes du af en frisk og syrlig duft, som vækker minder om havens nyplukkede bær. Marmeladen er let og har en god sødmebalance med syrlige noter. 

Tatjana Stikkelsbær har en afdæmpet, aromatisk smag, som frembringes af de karakteristiske stikkelsbær, der er kendetegnet ved deres store, søde og aromatiske bær. Denne marmelade passer også perfekt på tapasbordet."

Sådan skriver Den Gamle Fabrik i deres pressemeddelelse. Jeg havde derfor store forventninger til smagen og den måtte testes af i lidt bagværk.

Da det netop har været jul og det er ved at være nogle år siden, at jeg bagte windowcakes var det for mig oplagt at komme den søde solbærmarmelade lavet af Ben Lemond bær i lidt småkager, som familien kunne nyde sammen.

Kagerne havde en dejlig sødme og kan sagtens spises året rundt. Jeg havde valgt at udstikke dem som hjerter, da jeg stadig er lidt i juletema herhjemme og julen er jo hjerternes fest. De fine hjerter vil også være perfekte til Valentins dag.

Opskriften er nem og du kan sagtens tage børnene med i køkkenet. De vil elske at stikke de søde hjerter ud eller andre figurer lige efter jeres hoved. Det vigtigste er at der kommer et fint vindue i kagerne, så marmeladen kan være der.


Opskriften på ca. 25 kager får du her.
Dejen kan sagtens gøres klar dagen før og ligge i køleskabet over natten.

175 g koldt smør
250 g hvedemel
125 g sukker
4 tsk kakao
ca. 1 dl marmelade

Kom melet i en skål og smuldr det kolde smør heri.

Tilsæt sukker og kakao og ælt det hele godt igennem til du har en samlet dej.

Kom på køl i ca. 20 minutter eller til næste dag.

Rul dejen ud og stil hjerter ud  af dejen med en udstikker. Udstik et mindre hjerte i halvdelen af hjerterne og sæt dem allesammen forsigtigt på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Lad kagerne afkøle og kom en lille klat syltetøj på de hele hjerter. Læg derefter de hullede hjerter ovenpå.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com