mandag den 9. januar 2017

Stikkelsbærtærte med marcipan og Tatjana Stikkelsbærmarmelade

- Indlægget er sponsoreret. 

"Den Gamle Fabrik har lanceret 3 nye feinschmeckermarmelader lavet af nøje udvalgte bærsorter. De tre marmelader bliver nænsomt syltet i åbne gryder, præcis som i gamle dage. Tilberedningen sker uden kogning, og marmeladen hældes derefter nænsomt på glas. Derved bibeholder råvarerne deres naturlige smag, og bær- og frugtstykker bevares bedst muligt. Det er smagen af dansk sommer på glas.

Fælles for de tre varianter er, at de alle har e fin balance mellem det sure og det søde. Er du mest til det søde, bør du smage Ben Lemond Solbær, som med sine hele bær, kraftige og sødmefulde smag er et perfekt match til det lækre ostebord. 

Åbner du Rondom Ribs, mødes du af en frisk og syrlig duft, som vækker minder om havens nyplukkede bær. Marmeladen er let og har en god sødmebalance med syrlige noter. 

Tatjana Stikkelsbær har en afdæmpet, aromatisk smag, som frembringes af de karakteristiske stikkelsbær, der er kendetegnet ved deres store, søde og aromatiske bær. Denne marmelade passer også perfekt på tapasbordet."

Sådan skriver Den Gamle Fabrik i deres pressemeddelelse. Jag havde derfor store forventninger til smagen i de fine marmelader.

Med pressemeddelelsen fik jeg lidt fine opskrifter og da jeg aldrig har smagt stikkelsbærmarmelade blev de kigget nærmere på for at finde en opskrift hvor marmeladen kunne bruges.

Det endte med en fin Stikkelsbærtærte med marcipan. Jeg havde også tilføjet lidt nougat, da jeg havde en rest fra jul til overs. Kombinationen passede rigtig godt til den stikkelsbærmarmeladen. Den Gamle Fabrik foreslår at vi serverer med cremefraiche til, men det syntes jeg slet ikke var nødvendigt. Tærten bliver en tung og lækker kage, som egner sig rigtig godt til dessertbordet.


Opskriften kan findes på Den Gamle Fabriks hjemmeside her, men I får den nu alligevel her med mit twist med nougat i.

Opskriften er til 4 personer og passer til en tærteform 26 cm i diameter.

Bunden:
100 g smør
200 g hvedemel
100 g sukker
1 æg
1 knsp salt

Fyldet:
2 æggehvider
4 spsk sukker
150 g revet marcipan
100 g rørt nougat
½ stang vanilje
400 g DEN GAMLE FABRIK - Tatjana Stikkelsbær
40 g mandelflager

Kom melet i en skål og smuldr smørret i.

Tilsæt herefter sukker, æg og salt og saml det hele hurtigt til en ensartet dej. Hvis dejen smuldrer kan du tilføje lidt vand.

Hvil dejen i ca. 45 minutter i køleskabet (jeg endte med 3 timer, da dejen blev lavet klar før vi spiste aftensmad).

Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad.

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk til det bliver sejt.

Vend den revne marcipan og nougat i sammen med vaniljekorn fra ½ vaniljestang.

Fordel blandingen i tærtebunden og herefter fordeles marmeladen oven på. Til sidst drysses med mandelflager.

Bag tærten ved 175 grader i ca. 30 minutter. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com