fredag den 16. december 2016

Dr. Oetkers juleopskriftshæfte 2016 - Konfektkugler

Traditionen tro har jeg i år været igang med opskrifthæftet fra Dr. Oetker. Desværre fik jeg ikke lavet en opskrift sidste år, da jeg ikke fik fat i hæftet, men i år lykkedes det heldigvis.

En af de ting, som jeg ikke er så god til at få lavet herhjemme er julekonfekten. Nok mest fordi jeg altid ender med at bruge min marcipan i kager istedet.


Fra opskrifthæftet fik jeg kig på konfektkugler - 4 himmelske smage. Desværre havde jeg ikke lige hjemme til at lave den med appelsin, men jeg fik lavet mandelkugler, romkugler og pebermyntekugler.

Efter at have lavet dem må jeg dog konstatere, at jeg ikke er helt enig med mængderne, som Dr. Oetker skriver i hæftet. Ikke fordi der manglede noget, tværtimod.

Jeg vælger derfor at gengive opskriften med den mængde ingredienser jeg brugte.

Opskrifter: 

20 stk. af hver smag

Flormelis til udrulning - jeg bruger altid flormelis når jeg arbejder med marcipan for at det ikke klæber sig fast til bordet.

Mandelkugler: 
150 g marcipan (jeg bruger altid Odense Marcipan)
25 g nougat
25 Dr. Oetker smuttede mandler
25 g  kakao

Rul marcipanen ud til en lang pølse og den den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tit sammen ovenpå nougaten og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og rul den i kakao.

Romkugler: 
150 g marcipan
1½ spsk Dr. Oetker Rom essens
25 g nougat
25 Dr. Oetker smuttede mandler
25 g Dr. Oetker hakkede mandler
Smeltet chokolade til overtræk

Ælt marcipan og romaroma sammen. Rul massen ud til en pølse og del den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg den på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tæt sammen oven på nougaten og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og læg dem på køl mens chokoladen bliver tempereret. Overtræk hver kugle med marcipan og pynt med hakkede mandler.

Pebermyntekugler:
150 g marcipan
1½ spsk Dr. Oetker Pebermynte ekstrakt
Valgfri krymmel fra Dr. Oetker
Smeltet chokolade til overtræk

Ælt marcipan og pebermynteekstrakt sammen. Tril 20 konfektkugler og kom dem på køl mens chokoladen bliver tempereret. Overtræk hver kugle og pynt dem med krymmel.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com