onsdag den 10. april 2013

Broccoli pesto - Stop spild af mad

Da jeg den anden dag kom i tanke om, at jeg tidligere havde lavet basilikum pesto, kom jeg samtidig til at tænke på de to kedelige broccolistilke, som jeg havde liggende ude i køleskabet.

Herhjemme går vi ellers ind for at spise stilken på en broccoli, da det jo smager fint, så hvorfor ikke. Det er dog ikke alle retter, hvor det ligefrem er kønt at servere stilken, men istedet ser super fint ud med de skønne broccoli buketter. Hvilket netop var årsagen til de to kedelige stilke i køleskabet.

Som så ofte har det været mig stærkt imod bare at smide dem ud, så selvfølgelig var de blevet gemt, for de måtte da kunne bruges til et eller andet. - og det er så her pestoen kom ind i billedet.

Jeg har nemlig lavet denne skønne broccoli pesto, som er stærkt inspireret af min basilikum pesto, som du kan finde opskriften på her.Opskriften er let og ligetil.
1 lille fed hvidløg
2 stilke broccoli
40 g parmesan
3 tsk lime
15 g pinjekerner
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 knsp salt

Kom al ovenstående i en blender og blend til det bliver en fin ensartet masse. 
Share:

7 kommentarer:

 1. For lang tid siden faldt jeg over en artikel omkring bl.a, broccoli. Der stod der, at man i starten kun spiste stokken af den - og smed resten ud, men at det i dag var omvendt.

  Så derfor forsøger jeg ofte at bruge stokken også (for den smager faktisk godt), men har lidt samme problem from dig, for den er ikke ligefrem smuk at kikke på i en ret. Men jeg vil da overveje en gang pesto næste gang.

  SvarSlet
 2. Jeg plejer at skære stokken i tern og koge let. Røre en spsk skyr/cremefraish sammen med en knivspis karry og lidt salt og peber og lidt rødløg(hvis jeg har)
  og så vende det sammen. hakke et æg ned i og det er bare en SKØN æggesalat -især med karse oven på <3

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé med æggesalat. Jeg plejer at putte dem rå eller blancerede i salat, så giver de en lidt nøddeagtig smag!

   Slet
 3. Super god opskrift, Bianca! Vi har straks delt dit link i vores facebook.dk/madspild så folk kan blive inspirerede :)

  KH
  Selina

  SvarSlet
 4. Super ide. Jeg har lige siden jeg var barn bedst kunne stokken, når mutti dampede broccoli :)

  SvarSlet
 5. Det smagte super godt. Spiste det med en gang frisk pasta. Mums.

  SvarSlet
 6. Hej Mille
  Jeg bruger stilkene rå, men hvis man er mere til de let kogte, så vil jeg da anbefale det :)

  SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com