fredag den 14. september 2018

Græskarkage / Squashkage med æblemos

Græskarkage / Squashkage med æblemos.

Jeg har stadig lidt White Bush græskar i haven og da jeg tidligere har spurgt på instagram, hvad jeg bare måtte lave, var der ingen tvivl om at der skulle bages kage. Jeg har udskudt det lidt, fordi jeg havde en masse andet kage igang også, så indtil nu har de været brugt i maden og en god portion boller. White Bush græskar minder rigtig meget om squash, så alle opskrifter kan også bruges med squash.

Du finder opskrifter lige her: White Bush græskar




Med efteråret kom også en lyst til at bage en almindelig bradepandekage med lækker efterårssmag, så derfor måtte det være nu at de skønne græskar kom i en kage. Da jeg samtidig havde fået lavet en god portion æblemos var det oplagt at forene de to og det kom der denne lækre kage ud af.

På grund af væden fra græskar / squash og æblemosen, får du en dejlig svampet kage med en blød konsistent.

Det tager ingen tid at bikse dejen sammen, så du må have tålmodighed med bagetiden. Kagen kan sagtens spises uden glasur på toppen, men jeg synes en god cream cheese frosting fremhæver den friske smag i kagen.


Græskarkage / Squashkage med æblemos


Bradepande str: 30 x 20 cm

3 æg
250 g sukker
2 dl æblemos - find opskriften her: Æblemos -Efterår er æbletid
½ dl olie
400 g revet græskar / ca. 2 squash
300 g hvedemel
2,5 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
100 g mørk chokolade

Kom æg og sukker i en skål og pisk det hvidt og luftigt.

Tilsæt æblemos, olie og revet græskar/squash og rør det sammen.

Bland mel, bagepulver, salt, vaniljesukker og kanel i en skål og tilsæt det til det øvrige.  Rør det hele godt sammen.

Hak den mørke chokolade og rør den til sidst i blandingen.

Kom dejen i en bradepande med bagepapir og bag ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.

Lad kagen køle af.

Cream cheese frosting:


125 g flødeost
45 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
60 g smør

Tag smørret ud i god tid, så det kan nå at blive blødt.

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det til en ensartet glasur med piskerisene på din elpisker.

Kom glasuren på kagen og drys eventuelt med krymmel.


Flere opskrifter med Græskar / Squash










Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com