søndag den 12. august 2018

4 x pasta salat til frokost

4 x pastasalat til med masser af grønt til frokost madpakken- når det skal være nemt og lækkert.

Ingen tvivl om at det har været en af de varmeste somre, jeg længe kan huske. Det er dejligt med masser af sommervejr, men for mig betyder det en begrænset appetit og når jeg så endelig er sulten, bliver det ofte lidt hurtige løsninger, som ikke altid der helt sunde.

Derfor måtte jeg i tænkeboks en tidlig morgen inden solen havde varmet hele huset op, og det kom der lidt idéer til forskellige sammensætninger af pastasalater ud af. Det er nemt at gøre klar på forhånd og skal derefter bare blandes om aftenen eller om morgenen og så har du en hurtig lækker og sund frokost. Så kan det ikke blive meget nemmere.



Inspirationen til de her 4 versioner er fundet i kendte smage ud fra lidt af den fastfood, der er blevet købt her i sommervarmen og de smager super godt. For tiden varierer vi mellem de 4 versioner, så vi gør klar til 2 af dem pr. uge og så laver dobbelt portion, så der er mad til 4 dage. På den måde er der  altid mulighed for at tage en rest fra aftensmaden, finde på noget andet frokost en af dagene eller når du sidst på ugen har rester tilbage af de forskellige ingredienser fra pastaretterne, så kan du jo nemt lave din egen lækre pastasalat med hvad du har. På den måde får du brugt alt det grønne.

Opskrifterne og portionerne er lavet, så min mand også kan blive mæt, så synes du det bliver for stor en portion, tilpasser du den blot til den mængde du gerne vil have.

Jeg har brugt suppehorn til mine pastasalater, fordi de er nemmere at styre på en gaffel, når man ikke lige har et bord at sidde ved. Min mand har skiftende arbejdssteder, så det skal gerne gøres så nemt som muligt. Du kan med fordel bruge en god fuldkornspasta.

TIP

Pastaen koger jeg en større portion af og når det er koldt vender jeg det i lidt olivenolie inden det kommer på køl, så pastaen ikke klistrer sammen.

Pepperoni pasta


1½ dl kogt pasta vendt i olivenolie - se tip længere oppe
1 dl pepperoni i mindre stykker
2 dl cherrytomater
1 dl grøn peberfrugt
1 dl sorte oliven
½ dl majs
½ dl rødløg
1 dl emmentaler i tern
3 spsk hjemmelavet italiensk dressing (se opskrift nederst)
Frisk basilikum

Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

Skær pepperoni i mindre stykker. Jeg har haft købt dem i skiver og skåret ud i tern.

Vask og skær cherrytomater og grøn peberfrugt i mindre stykker.

Hæld væden fra dit glas med oliven og din dåse med majs.

Skræl rødløget og hak det i mindre stykker.

Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.

Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.

Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

Drys med lidt friskhakket basilikum.

Græsk pasta


1,5 dl kogt pasta vendt i olivenolie - se tip længere oppe
2 dl cherrytomater
2 dl agurk
1 dl feta
1 dl grønne oliven (kan være med fyld)
1 dl majs
½ dl rødløg
3 spsk hjemmelavet ranch dressing (se opskrift nederst)
Ristede sesamfrø

Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

Vask og skær cherrytomater og agurk i mindre stykker.

Har du købt en blokfeta, skæres denne i mindre stykker.

Hæld væden fra dit glas med oliven og din dåse med majs.

Skræl rødløget og hak det i mindre stykker.

Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.

Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

Drys med ristede sesamfrø.

Pasta med barbecuekylling


Start med at marinere din kylling dagen før med barbecuemarinade og steg den i ovnen - opskriften på barbecue marinade og stegning kan findes her: Barbecuemarineret kylling

Du kan også nøjes med at koge lidt kylling, hvis du ikke vil have den marineret eller købe en færdigmarineret.

1,5 dl kogt pasta vendt i olivenolie - se tip længere oppe
2 dl barbecuemarineret kylling eller kogt kylling.
2 dl cherrytomater
1 dl forårsløg
1 dl sorte bønner
1 dl majs
1 dl emmentaler i tern
3 spsk hjemmelavet ranch dressing (se opskrift nederst)
Ristede sesamfrø

Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

Skær kyllingen i mindre stykker.

Vask og skær cherrytomater og forårsløg i mindre stykker.

Hæld væden fra din dåse med bønner og din dåse med majs.

Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.

Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion. Tilføj eventuelt lidt af din barbecuemarinade, så den får lidt anden smag.

Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

Drys med ristede sesamfrø.

Bacon pasta


1,5 dl kogt pasta vendt i olivenolie - se tip længere oppe
½ dl bacon (svarer ca. til ½ pakke bacon i skiver)
2 dl cherrytomater
2 dl agurk
1,5 dl salat
1 dl emmentaler i tern
3 spsk hjemmelavet ranch dressing (se opskrift nederst)
Frisk persille

Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

Steg baconen og skær den i mindre stykker. Du kan også sagtens bruge bacontern, som er færdig tilberedt.

Vask og skær cherrytomater og agurk i mindre stykker.

Vask salaten og skær den i mindre strimler.

Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.

Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.

Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

Drys friskhakket persille.


Ranch dressing


1 dl cremefraiche
1 dl naturel yoghurt
1 tsk æblecidereddike
½ spsk worchestersauce eller soya
1 spsk limesaft
1 tsk dijonsennep
½ dl friskhakket purløg
Salt og peber

Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

Istedet for yoghurt kan du også bruge kærnemælk, så får du en lidt mere flydende dressing. Jeg kan godt lide den har lidt fylde og samtidig har jeg altid naturel yoghurt stående i køleskabet.

Italiensk dressing

1 dl jomfru olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk limesaft
2 spsk vand
2 tsk honing
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
Salt og peber

Rør ovenstående ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

Du kan med fordel lave en større portion og stille den i flaske, så du har til en hurtig salat til aftensmad eller næste gang du vil have lidt dressing til din pasta.


Share:

2 kommentarer:

  1. Det er en dejlige inspiration! Da jeg elsker og er rigtig vild med pasta! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak. Dejligt at høre du kan bruge opskrifterne. 😊

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com