onsdag den 4. juli 2018

Koldhævede burgerboller bagt på surdej

Burgerboller bagt på surdej - lækre og luftige med en god smag.



Ingen tvivl om at min surdej er kommet for at blive i mit køkken. Jeg synes det er sjovt at eksperimentere med og samtidig holde liv i. Herhjemme er jeg endt med at have både en hvedesurdej og en rugsurdej og nu hvor jeg har knækket koden til lækkert rugbrød med min rugsurdej, var det blevet hvedesurdejens tur til at blive udfordret lidt.

Du kan finde en opdateret vejledning til din egen hvedesurdej eller rugsurdej lige her: Surdejsguide vol 1.2 - nu med rugsurdej 




Jeg prøver så vidt muligt altid at have en gang burgerboller klar i fryseren. Det er hurtigt og nemt og så elsker familien en god burger. I en periode havde vi faktisk indført burgerfredag herhjemme og det var altså sjovt at eksperimentere med mulighederne for forskellige typer af burger.

Koldhævede burgerboller bagt på surdej - ca. 12 stk

1,5 dl surdej
5 dl lunkent vand
5 g gær
2 tsk salt
1 dl yoghurt
200 g durummel
500 g hvedemel
1 æg
sesamfrø

Kom surdej og vand i en skål og rør det godt sammen. (her kan du med fordel bruge din røremaskine).

Smuldr gæren i blandingen i skålen og rør den godt ud.

Tilsæt salt og durummel og rør det til en ensartet masse.

Tilsæt hvedemel og rør det hele sammen i ca. 20 minutter. Dejen skal være fast, men må gerne klistre lidt.

Kom film over din skål lad den stå på bordet en times tid.

Stil herefter dejen til hævning i 6-8 timer i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet og fordel den til 12 lige store boller. Lig bollerne til at hvilke på køkkenbordet i ca 5 minutter.

Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir og tryk dem flade.

Lad dem efterhæve i 25 minutter under et viskestykke.

Pensl med et sammenpisket æg og drys med sesam.

Bag ved 160 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyldenbrune på toppen.

Forskellige burgere fra vores burgerfredag






Opskrift: Bøfsandwich








Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com