torsdag den 14. juni 2018

Hyldeblomstsaft med citron/appelsin og citron/lime

Hyldeblomstsaft med citron/appelsin og hyldeblomstsaft med citron/lime.


Indrømmet, jeg har aldrig været den store fan af hyldeblomstsaft. Så da min veninde sidste år dukkede op med en portion, var det tiden at smage igen. Jeg var ikke helt solgt, men så da jeg den ene dag gerne ville have lidt ekstra sødt i min rabarber iste, sødede jeg den med hendes hyldeblomstsaft og det smagte skønt.

Jeg måtte derfor, lige som så mange andre, på jagt efter skønne blomster og det kom der to forskellige versioner saft ud af.

Herhjemme er det den med appelsin, der vinder men jeg er sikker på den med lime er god på varme sommerdage som et forfriskende pust.

Grunden til jeg endte med at komme smag i, var at jeg havde lidt citrus frugter liggende, der skulle bruges. Så hvorfor ikke forsøge, når nu det hele var nyt alligevel.

Det er faktisk ikke så svært at lave og mit største problem var vist at børnene blev ved med at ville plukke flere blomster. Så det der skulle have været en lille portion, blev til fire.


Start med at sørge for at finde en beholder der kan rumme ca 3 liter.

Hyldeblomst med citron / appelsin

30 skærme hyldeblomster
40 g vinsyre eller citronsyre
500 g brun farin
500 g sukker
2 øko citroner
1 øko appelsin
1,5 l kogende vand

Kom skærme, vinsyre,  brun farin og sukker i en skål, er fad eller andet der kan rumme 3 liter.

Skyl citroner og appelsin og skær dem i skiver. Kom dem i skålen.

Kog vandet og hæld det over. Rør i det til sukkeret er opløst.

Stil det til at trække i 4 dage. Rør gerne i der indimellem. Det skal stå ved stuetemperatur, så sukkeret ikke stivner.

Efter 4 dage: Sigt saften gennem et viskestykke og hæld den på flasker.

Skyl flaskerne i atamon inden du hælder saften på. Du kan med fordel fryse saften i plastflasker, så du har til vinteren.


Hyldeblomst med citron / lime

30 skærme hyldeblomster
40 g vinsyre eller citronsyre
500 g brun farin
500 g sukker
2 øko citroner
1 øko lime
1,5 l kogende vand

Kom skærme, vinsyre,  brun farin og sukker i en skål, er fad eller andet der kan rumme 3 liter.

Skyl citroner og lim og skær dem i skiver. Kom dem i skålen.

Kog vandet og hæld det over. Rør i det til sukkeret er opløst.

Stil det til at trække i 4 dage. Rør gerne i der indimellem. Det skal stå ved stuetemperatur, så sukkeret ikke stivner.

Efter 4 dage: Sigt saften gennem et viskestykke og hæld den på flasker.

Skyl flaskerne i atamon inden du hælder saften på. Du kan med fordel fryse saften i plastflasker, så du har til vinteren.


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com