mandag den 14. maj 2018

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse - en perfekt sommer kombination, som giver en let og lækker kage.Kender I det når der er en idé, som bare gerne vil ud, men tiden er ikke til det. Sådan har det været med denne kage. Det er ved at være et godt stykke tid siden, at den blev tegnet i min bog og sammensætningen skrevet ned, men tiden til rent faktisk at få testet opskriften har ikke lige været der.

Nu var jeg nået det punkt, hvor den kage bare skulle ud af hovedet og smages på. Når jeg begynder at drømme om den om natten og alt det der også kan gå galt, så kan den ikke vente længere.

Sammensætningen af koldskål og rabarber har rumsteret fordi jeg har brugt den sidste rest marcipan fra julen på en portion lækre marcipan kammerjunker. Dem kan du finde opskriften på her: Jordbærkoldskål med marcipankammerjunker 

Marcipankammerjunkerne smagte perfekt sammen med en jordbærkoldskål, som du også finder opskriften på i ovenstående link. Rabarber smager skønt sammen med jordbær og så var idéen der ligesom bare.

Kagen er faktisk super simpel at lave, men tager alligevel lidt tid på hvile fronten. Jeg vil dog ikke mene den tager længere tid end andre kager. Det smarte er også, at du kan lave den klar i god tid før servering.
Kagen her har en diameter på 20 cm, men kan sagtens laves i en springform på 25 cm i diameter, men så skal der skæres lidt af jordbærene i siden.

Jeg skriver opskriften i enkeltdele i den rækkefølge de skal laves.

Bunden: 
300 g marcipankammerjunker - opskriften findes her: Jordbærkoldskål med marcipankammerjunker  (du kan også bruge almindelige kammerjunker.)
75 g smør

Start med at smuldre kammerjunkerne og smelte smørret. Bland det herefter sammen og fordel det i din form.

Stil den på køl mens du laver koldskålsmoussen.

Koldskålsmousse: 
6 blade husblas
Saft fra 1 øko citron
Korn fra en vaniljestang
80 g flormelis
2,5 dl fløde
3 dl kærmemælk
160 g jordbær

Læg husblas i blød og smelt citronsaften ved svag varme.

Smelt husblassen i citronsaften og stil den til side.

Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis, så du får fordelt kornene godt.

Pisk fløden til flødeskum sammen med flormelis og vaniljekorn.

Vend forsigtigt kærnemælk og citronsaft i til en ensartet masse.

Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær dem over på midten og sæt den langs kanten af bunden i din runde form. For at de alle får samme højde, kan du skære lidt af bunden af jordbærrene, så står de også lige. Det du skærer af kan skæres i mindre stykker og tilsættes til koldskålsmoussen.

Fordel koldskålsmoussen i din form og stil den på køl i ½ - 1 time til moussen er helt stiv.  Imens laves rabarbermoussen.

Rabarbermousse: 
4 blade husblas
230 g rabarber
100 g sukker
20 ml vand
1 bæger past. æggehvider
15 g flormelis
2 dl fløde

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem møre.

Herefter smeltes husblassen i og det hele blendes igennem med en stavblender.

Stil det til side til afkøling.

Pisk æggehviderne stive sammen med sigtet flormelis og vend det i den afkølede rabarbermousse. Det er vigtigt at den er så kold, at det ikke smelter.

Pisk fløden til flødeskum og vend det i.

Fordel det ovenpå din koldskålsmousse i formen.

Lad kagen stå på køl i ½ - 1 time til moussen er helt stiv.

Pynt med jordbær og knuste kammerjunker og stil den på køl til servering.

Indkøbsseddel: 
230 g rabarber
160 g jordbær
100 g sukker
95 g flormelis
75 g smør
4,5 dl fløde
3 dl kærmemælk
1 bæger past. æggehvider
Saft fra 1 øko citron
Korn fra en vaniljestang
10 blade husblas

300 g marcipankammerjunker - opskriften findes her: Jordbærkoldskål med marcipankammerjunker  (du kan også bruge almindelige kammerjunker.)


Marcipankammerjunker: 


Share:

8 kommentarer:

 1. Jeg er desværre ikke fan af koldskål, men kagen er bare super smuk og emmer af sommerstemning! 😍

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak 😊 kunne være du skulle udfordre smagen lidt 😉

   Slet
 2. Mener du ik omvendt mht diameter? Synes ik lige det giver mening at man skal skære af jordbærenes sider for at pga større omkreds I formen? Så nu blir jeg lidt i tvivl om hvilken dia du har brugt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fordi at der så er en større flade som moussen skal deles ud på og så er det ikke sikkert den dækker jordbærrene helt, hvis ikke du skærer af jordbærrene. Dvs.højden på moussen bliver lavere fordi den skal fylde en større form ud. Håber det giver mening 😊

   Slet
  2. Ok, på den måde😉 ja så man må skære lidt mere af højden så at sige... Men regner nu med bare at lave halvanden portion mousse, så håber jeg det går😉 bruger du kageplast i din form, og tager du i før eller efter du har lavet bunden af kammerjunker?

   Slet
  3. Ja præcis 😊 jeg bruger ikke kageplast men kommer ringen fra en springform direkte på den tallerken kagen skal stå på.

   Slet
 3. Hej Bianca
  Jeg vil forsøge mig med denne lækre kage! Hvor mange portioner marcipankammerjunker skal der til? Jeg kan se, du skriver 300 gram. Opskriften på marcipankammerjunker er til 70-80 stk., men hvor mange gram giver det? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha det ved jeg faktisk ikke. De blev spist så hurtigt 😊 men vil mene du sagtens kan halvere opskriften 😊

   Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com