søndag den 13. maj 2018

Jordbærkoldskål med marcipankammerjunker

Jordbærkoldskål med marcipankammerjunker - en let og lækker sommerdessert.


Når nu vejret viser sig fra den solrige side, så er der ingen tvivl om, at der hjemme hos mange står koldskål på menuen. Mine børn elsker især kammerjunkerne, men jeg er ikke så stor fan.

Til gengæld er jeg ret vild med de her marcipankammerjunker, som smager dejligt sødt og passer perfekt sammen med en god jordbærkoldskål, som enten dessert eller et sødere indslag i sommervarmen.

Du kan med fordel sætte børnene igang med at trille kammerjunkerne, for de er nok allerede i træning efter julens pebernødder. Ellers får du i hvert fald holdt trilleriet ved lige.



Jordbærkoldskål: 
Grundopskriften på koldskål, har jeg fået af en kammerat og så er der kommet lidt ekstra tilføjelser, så vi endte ud med en lækker version med jordbærsmag.

Det bliver en stor portion, så sørg for at have den store skål klar.

Korn fra 1 vaniljestang
3 spsk sukker
2 past. hele æg
1 l kærnemælk
1 l tykmælk
Saft fra 1 øko citron
140 g friske jordbær (frosne kan også bruges)

Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker, så du får fordelt kornene godt.

Kom dem vanilje og sukker i en skål sammen med æggene og pisk det let og luftigt.

Tilsæt kærnemælk, tykmælk og citronsaft og pisk det hele godt igennem.

Rens jordbærrene og blend dem til en ensartet masse, som du tilsætter til sidst. Smag evt. til om der skal flere jordbær i. Det kommer an på hvor meget de smager af, dem du har.

Marcipankammerjunker:


Opskriften giver 70-80 stk afhængig af størrelsen.

40 g sukker
2 æg
150 g marcipan
40 g smør
Skallen fra 1 øko citron
200 g havregryn
50 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Pisk sukker og æg hvidt og luftigt.

Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg gør - kør den igennem i en miniblender.

Tilsæt den revne marcipan til æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.

Smelt smørret og rør det i æggemassen sammen med revet citronskal.

Blend havregrynene til en fin mel konsistens og vend dem i dejen sammen med mel og bagepulver.

Ælt det hele sammen og tril dejen til små kugler, ligesom når du laver pebernødder.

Sæt dem på en bageplade og tryk dem lidt flade.

Bag kammerjunkerne ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.



Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com