søndag den 29. april 2018

Sådan laver du de lækreste træstammer

Træstammer er vist den kage, som hitter allermest både på arbejdspladsen og hos venner og familie. Da det samtidig er en kage, som er nem at lave og sørger for at jeg får tømt fryseren, er det en kage som gerne bliver lavet når der er kagerester, der skal bruges og jeg tilfældigvis har en rulle marcipan på lager.

Det kræver lidt tid at lave træstammer, men med lidt god musik og en god portion tid, så er det et rigtigt hyggeligt projekt. 


Det er lidt forskelligt hvilken type kagerester, som der fylder i fryseren, men fremgangsmåden er altid den sammen.

Der skal bruges kagerester og gerne masser af dem, en god portion smørcreme, hindbærmarmelade og rom. 

Er du typen, der godt kunne bruge lidt mere guideline, så har jeg forsøgt at lave en opskrift i dette indlæg: Romkuglemasse forklædt som påskeæg

Når du har lavet din romkuglemasse kunne du egentlig godt vælge at stoppe her og trille en masse skønne romkugler. De kan rulles i kokos, havregryn, sukker eller farverigt krymmel. 

Vil du gerne ende ud med lækre træstammer er der lige et par steps endnu. 

1. Marcipan og flormelis: 

Find en rulle marcipan og ælt den til en god og blød masse med lidt flormelis. 

Tril den ud på bordet og skær den i strimler i den bredde du gerne vil have. 

Jeg triller altid en del af massen til en pølse, som jeg så ruller ud med kagerullen. På den måde står jeg ikke med et helt stykke, som hænger fast i bordet, rutsjer rundt eller er proppet til med flormelis. Det er nemmere at styre og så hellere rulle marcipanen en gang ekstra. 

2. Kom romkuglemassen på marcipanen: 

Tag en klump romkuglemasse. Jeg bruger en lille håndfuld, da jeg godt kan lide at træstammerne har en god størrelse og marcipanen ikke overdøver fyldet. 

3. Tril træstammen: 

Skær en lige kant i den ene ende af marcipan strimlen. Læg romkuglemassen på som en pølse, der flugter med kanten og breder sig ud til begge sider. 

Tril marcipanen rundt om romkuglemassen og skær marcipanstrimlen af, så den kommer hele vejen rundt om romkuglemassen. 

Læg træstammen til side og gentag indtil strimlen er brugt og rul så mere marcipan ud. 

4. Temperer chokolade til enderne: 

Jeg bruger mikroovns metoden når jeg temperer chokolade. Tag udgangspunkt i 300 g chokolade. Den del af chokoladen du ikke bruger kan gemmes og bruges til at starte temperering op med næste gang. 

Kom 2/3 af din chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovn. (200 g chokolade)

Kom skålen i mikroovnen og varm i 1-2 minutter til chokolade smelter og når en temperatur på 48 grader. 

Tilsæt den sidste 1/3 til skålen og rør det sammen til det hele er smeltet og du når en temperatur på 32 grader. Vil det ikke smelte helt og massen er blevet lidt for kold, så kom den forsigtigt i mikroovnen og varm lidt mere. Det er vigtigt at den ikke overstiger 33 grader. 

Arbejds temperaturen er 31-33 grader. Begynder chokoladen at blive kold mens du dypper træstammerne, kan du forsigtigt varme den lidt i mikroovnen, men kommer du for langt op i temperatur, så sæt chokoladen til side og lav en ny portion. 

5. Dyp enderne i chokolade: 

Dyp træstammernes ender i chokolade og stil dem til tørre på et stykke bagepapir. 

Jeg giver dem altid et tykt lag, men jeg er også ret glad for chokolade. 

6. Server dine træstammer:

Når chokoladen er stivnet kan du servere dine træstammer.


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com