mandag den 2. april 2018

Marcipankringle med nougat og orangefyld

Lækker marcipankringle med fyld af nougat og orangecurd.



Jeg har længe gerne ville lave en kringle med lidt lækkert indhold. Det er en type bagværk, som jeg ikke tidligere har forsøgt mig med og det stod allerede på min liste til julens bagværk. Desværre nåede jeg ikke at få prøvet det af, så da jeg havde en pakke gær der skulle bruges, blev det til en god undskyldning for at komme i køkkenet.

Fyldet har jeg lavet ud fra, hvad jeg godt kan lide. Min tanke var, at det måtte kunne laves lidt som fyldet i mine fastelavnsboller, men uden bananerne. Samtidig måtte der lidt orangecurd i, for den giver altså et skønt friskt tvist til det meste.

Min orangecurd kan du finde opskriften på lige her: Orange curd med lime


Marcipankringle med nougat og orangefyld: 

1 dl lunkent vand
25 g gær
1 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
150 g smør
400 g hvedemel

Fyld:
150 g marcipan
50 g nougat
25 g smør
3 spsk sukker
2-3 spsk orangecurd

Pynt:
1 sammenpisket æg
15 g mandelflager
1 spsk rørsukker

Start med at røre gæren ud i lunkent vand.

Tilsæt derefter æg, sukker og salt og rør det sammen.

Tag et bagefad eller en stor skål og smuldr smør og mel sammen med fingrene.

Tilsæt gærblandingen og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej.

Stil dejen til hævning i ca 1 time.

Imens laves fyldet:

Riv marcipan og nougat. (jeg kommer det egentlig bare i en foodprocessor)

Tilsæt smør, sukker og orangecurd og bland det hele godt sammen. Smag til med orangecurden, så du er sikker på du får den orangesmag, som passer til dit bagværk. Jeg kan godt lide det smager af meget, men måske du hellere vil have at det er marcipanens smag, der træder frem.

Efter hævning: 

Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på 15 x 50 cm.

Skær skæve indhak i begge sider, så der kommer en midte på dejen.



Kom fyldet på midten af dejen og flet siderne ind over, så du får en flot flettet kringle.

Lad kringlen hæve i 15 minutter.

Pensl herefter kringlen med æg og drys med mandelflager og rørsukker.

Bag kransen i ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft ovn.


Share:

1 kommentar:

  1. Hold nu op den ser lækker ud! Så fortryder man næsten at man er holdt op med at spise sukker (altså for det meste 😉)

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com