mandag den 23. april 2018

Marcipan hveder

Marcipan hveder. - Nu er det snart tiden hvor vi bager lækre hveder. Herhjemme laver vi en lidt sødere udgave med marcipan.

Jeg er ret glad for marcipan og mener det kan komme i det meste bagværk. Derfor er det også oplagt at komme det i de skønne hveder, som vi kan hygge med til aften teen torsdag aften inden Store Bededag fredag. Hvis du ligesom mig er til søde hveder med den skønne marcipansmag, så får du selvfølgelig opskriften her. 

12 stk.

50 g smeltet smør
2,5 dl mælk
50 g gær
1 æg
1 spsk vaniljesukker
1 tsk. salt
250 g revet Original Odense Marcipan
500 g hvedemel

Kom smeltet smør i en skål og tilsæt lidt af mælken, så det er lunkent. Rør gæren ud heri og tilsæt resten af mælken. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, marcipan og 2/3 del af melet og rør dejen godt sammen. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen igennem.

Lad dejen hæve 1 time og ælt den let igennem. Del dejen i 12 lige store stykker og tril til boller. Læg dem på en bageplade, gerne lidt tæt så de vokser sammen.

Lad hvederne hæve under et viskestykke i 20 minutter. 

Bag hvederne ved 180 grader varmluft i 12-15 min. Brug gerne dampfunktionen, hvis din ovn har sådan en. Ellers kan du stille en bradepande med vand i bunden af ovnen, så der dannes damp i ovnen. 

Afkøl en anelse inden servering. De kan også køles helt af, flækkes og ristes i ovnen eller på brødristeren.
Share:

2 kommentarer:

  1. Mums, de ser gode ud, her bliver det de lidt mere traditionelle, men hveder skal vi have og en lækker te :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja en god kop te med ristede hveder er en perfekt kombination 😊

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com