onsdag den 14. marts 2018

Rustik spinattærte med soltørrede tomater og pinjekerner

Rustik spinattærte med soltørrede tomater og pinjekerner eller hvad med en tomattærte eller broccolitærte? Det er kun fantasien der sætter grænser for fyldet, når du bager tærter.

Jeg har en grundopskrift, som jeg altid bruger til bunden og en grundopskrift på æggemassen til fyldet og så er det bare med at kombinere det lige som jeg har lyst til. 

Tærter smager godt og vi har vist allesammen vores favorit sammensætning, men der er også andre fordele ved at servere en god tærte. 

Det er en nem måde at få brugt de grønsager, som er til overs i køleskabet på en nem og lækker måde. Det er også en ret, hvor børnene kan få lov at vælge fyld, så det ikke altid bliver den klassiske pizza aften, når de skal med i køkkenet. Sidst men ikke mindst, er det en ret som ikke behøver at indeholde kød, så du kan sagtens lave en lækker tærte, hvis I foreksempel har en ugentlig kødfri dag. Denne gang fik jeg lavet tre tærter. Så var der lidt til alle og jeg havde samtidig ekstra til madpakken og fryseren, da jeg for tiden er græsenke i hverdagene og det derfor godt må være lidt nemt.Min tomattærte og broccolitærte fik et drys med hakkede mandler, da jeg ikke havde så mange pinjekerner hjemme. Tomattærten og broccolitærten kan du finde opskriften på lige her: Grove tærter med tomat og broccoli

Min rustikke spinattærte med soltørrede tomater og pinjekerner var en ny version, så den får du selvfølgelig opskriften på her. 

Rustik spinattærte med soltørrede tomater og pinjekerner:


Opskrift på 1 tærtebund til et stort tærtefad: 

50 g hvedemel
150 g grahamsmel
1 tsk salt
60 g smør
100 g creme fraiche
evt. 1 spsk vand

Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør. Lad K-spaden sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.

Tilsæt creme fraiche og fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle. 

Rul ud og læg i tærtefadet. 

Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter. 

Imens laves fyldet.

3 æg
2,5 dl hytteost
2 dl mælk
salt og peber
100 g frossen hakket spinat
80 g soltørrede tomater
1 håndfuld pinjekerner

Tag spinaten op af fryseren og lad den tø. 

Imens røres æg, hytteost, mælk sammen og der tilsættes salt og peber. 

Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud af ovnen og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først. 

Pres vandet ud af spinaten og fordel den på bunden sammen med de soltørrede tomater og hæld resten af æggemassen over. 

Drys pinjekerner på toppen og bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.Et lille fif, hvis du har lidt dej fra tærtebunden tilbage.

Du kan med fordel udstikke dejen til små grahamskiks og dermed får du brugt det hele.

Jeg bager dem ved 180 grader varmluft i 15 minutter.


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com