mandag den 26. marts 2018

Romkuglemasse forklædt som påskeæg

Romkugler, træstammer og påskeæg. Hvad har de tre ting til fælles?! Det lækreste fyld lavet af kagerester.

Når man som jeg elsker at bage og ofte bager lidt kreative kager til børnene, kan man vist ikke helt undgå at have kagerester i overskud. Da vi herhjemme ikke går ind for madspild kommer de bare i en pose og i fryseren. 

Det nyder familie og venner godt af, for når manden siger at nu skal jeg altså til at tømme fryseren, så bliver der lavet en ordentlig portion romkuglemasse. 

Da det var blevet påsketid, blev en del af romkuglemassen brugt på de her lækre påskeæg. De er overtrukket med lidt fondant, men kan også sagtens overtrækkes med marcipan og så er bunden blevet dyppet i en god mørk chokolade. Den perfekte romkuglemasse. 


Jeg har egentlig aldrig fulgt en opskrift, når jeg har lavet den her romkuglemasse. Det er jo lidt forskelligt hvad jeg har af kagerester, så det er ofte på slum. Jeg har alligevel forsøgt at lave en opskrift på den lækreste chokolade romkuglemasse med det helt rigtige strejf af hindbær. 

Den kage der ofte bliver bagt herhjemme er en lækker og børnevenlig chokoladekage. Den er nem at lave og passer perfekt til mine kreative børnekager. Det er derfor ofte den, som er der fylder mest i resterne og jeg har derfor taget udgangspunkt i den. 

Først skal kagen bages: 

Børnevenlig chokoladekage: 
Passer til en stor bradepande

100 g usødet kakaopulver
3 dl kogende vand
150 g margarine
3 æg
735 g sukker
3 ½ dl natural yoghurt
580 g mel
3 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
1½ knsp salt

Kog vandet og bland det i en skål sammen med kakaopulver. Sørg for at røre det godt ud og sæt skålen til side. 

Smelt margarinen i en gryde. 

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. 

Tilsæt yoghurt, mel, natron, vaniljesukker, salt og margarine og rør det godt sammen. 

Til sidst tilsættes kakaoblandingen og det hele kommes i en bradepande. 

Bag ved 175 grader i ca. 40-50 minutter. 

Mens kagen køler af laves chokoladesmørcremen:

Chokoladesmørcreme: 
150 g smør
4 dl flormelis
1 dl mælk
1 dl usødet kakao

Sørg for at smørret er blødt. Har du ikke fået taget det ud af køleskabet, kan du give det et par sekunder i mikroovnen. 

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en cremet masse. 

Nu til romkuglemassen: 

Romkuglemasse: 
1 børnevenlig chokoladekage
1 portion chokolade smørcreme
2 dl hindbærmarmelade
3 spsk rom

Kom chokoladekagen i en røremaskine og rør den til en krummet masse. 

Tilsæt 3/4 af chokoladesmørcremen og rør det sammen med. 

Kom lidt hindbærmarmelade og rom i og rør det godt sammen. 

Sørg for at holde lidt af hindbærmarmeladen og rommen tilbage, da det er nemmere at tilføje lidt ekstra for at få den rigtige konsistens og smag. 

Tilsæt evt. lidt mere smørcreme, hindbærmarmelade eller rom afhængig af hvordan du gerne vil have smagen. Konsistensen skal være til at trille til romkugler, men den må ikke være for blød. 

Romkugler, træstammer eller påskeæg: 

Slip fantasien løs. 

Tril din romkuglemasse til fine kugler og rul dem i alverdens krymmel. 

Ælt en rulle marcipan med lidt flormelis til den er blød og til at rulle ud. Rul den til lange strimler og kom lidt romkuglemasse på som du så ruller til træstammer og derefter dypper enderne i chokolade. 

Kom romkuglemassen i en form (her har jeg brugt et påskeæg) og stil den på køl, så den er fast i konsistensen, når den skal ud af formen. Overtræk den med marcipan eller fondant og pynt med glasur, krymmel eller chokolade.


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com