mandag den 15. januar 2018

Puf-Kagen, som ikke skal bages - Den nemmeste børnekage

I weekenden havde vi efter en lang periode med sygdom, endelig tid til bare at være os og rent faktisk lave andet sammen end at sidde på sofaen. Det mente datteren på 5 år straks skulle udnyttes og hun slægter vel sin mor på, for hun mente bestemt vi skulle bage en lækker kage. Selv havde jeg ikke den store lyst til en vild chokoladekage, men jeg kom i tanke om de der puffede ris / rice krispies / funny crunch / puffede ris (kært barn har mange navne) som vi havde liggende i en skuffe.

Jeg bruger dem gerne, når jeg skal lave en større figur eller andet der ikke må veje for meget, som pynt på mine figurkager. De vejer nemlig ikke ret meget og kan sagtens overtrækkes med fondant.

Ud over de der puffede ris, havde jeg også lyserøde Candy Melts, så jeg fik hurtigt overtalt hende til at vi skulle lave en nem børnekage med det fineste lyserøde tema.


Opskriften er så nem, at jeg er sikker på at hun ville kunne lave kagen selv næste gang uden problemer. Det kræver lidt fokus på gryden, som vi brugte til at smelte marshmallows i, men er man ikke tryg ved at børnene bruger kogepladerne, kan de sagtens smeltes i en skål i mikroovnen.

Opskriften er nem og lige til og du får den selvfølgelig her. Vi lavede kagen i en lille bradepande på 20 x 20 cm. Her kan du også sagtens bruge en rund springform i ca. 25 cm diameter. Det er kun højden på kagen, det afhænger af.

Vi var et smut forbi den lokale butik og fandt lyserøde marshmallows, men også de almindelige hvide kan bruges.

Vi kom Candy Melts på toppen. Har du ikke sådan noget fancy noget, så smelt hvid chokolade og farv det evt. med pasta eller pulverfarve.

Puf-Kage:
30 g smør
150 g marshmallows
150 g puffede ris
1 pose Candy Melts (ca. 300 g)
Krymmel til pynt

Smelt smørret i en gryde og kom marshmallows i gryden. Rør i det til de allesammen er smeltet.

Her kan du også vælge at bruge mikroovn til at smelte og her kan smørret evt. udelades. Jeg synes det bliver nemmere at arbejde med, når der er smør i.

Det er noget klistret stads, så det vil hænge fast i alt, men det synes børnene kun er sjovt.

Tilsæt de puffede ris og rør det godt rundt.

Kom det op i en form foret med bagepapir. Skal du røre ved det for at få det på plads i formen, kan du komme vand på fingrene, da det dermed ikke klistrer til fingrene. (det er sådan jeg former mine figurer)

Smelt Candy Melts og fordel også det ovenpå kagen og drys derefter med masser af sjov krymmel.

Stil formen i køleskabet en halv times tid. Du kan nu tage kagen ud af formen og skære den i passende størrelser med en skarp kniv (lad de voksne tage sig af den del, da det er lidt hårdt)


Share:

2 kommentarer:

  1. Elsker at bruge denne "kage" til at lave større pynt til kager som ikke må være tungt! Senest brugt til at lave en satellit 😄

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er nemlig super smart lige at bruge 😉

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com