torsdag den 25. januar 2018

Orange curd med lime

Herhjemme handler vi ind en gang om ugen og inden ugens madplan laves gennemgår vi indholdet i køleskabet, så vi sikrer at der ikke er noget der går tabt.

Efter julen havde jeg en del appelsiner og limefrugter liggende. De er blandt andet brugt til min hvide gløgg, som du finder opskriften på her: Hvid gløgg med appelsin,  mine kransekagestykker, som du finder opskriften på her: Kransekager 2017 - en grunddej 4 slags og mine marcipankugler med appelsinskal, som du finder opskriften på her: Marcipankugler med appelsinskal

De skulle selvfølgelig ikke gå til spilde, så selvom jeg kunne lave en lækker juice faldt valget på en lækker Orange curd med lime.

Det er første gang jerg forsøger mig med en hjemmelavet curd, men det var altså nemt at lave og smager helt fantastisk. Jeg har allerede et par idéer til, hvad den skal bruges til og ellers kan den jo altid komme på et hjemmebagt bolle.


De opskrifter jeg kendte til var på den klassiske lemon curd, så det var et forsøg med både appelsin og lime, men den blev lækker frisk med en god sødme.

Orange curd med lime

2 øko appelsiner
2 øko lime
240 g sukker
3 æg
150 g smør

Vask appelsiner og limefrugter og riv skallen med et fint rivejern og kom det i en gryde.

Pres saften fra frugterne og kom den ligeledes i gryden.

Tilsæt sukker og æg og pisk det til en ensartet masse.

Varm gryden forsigtigt op under omrøring. Det er vigtigt at det ikke kommer op og koge.

Tilsæt smørret og rør i gryden til det tykner efter ca. 20 minutter.

Curden er færdig når den kan dække bagsien af en ske uden at glide af.

Kom curden på skoldede glas og sæt dem i køleskabet. Du kan sagtens sigte curden, men det valgte jeg ikke at gøre, da jeg godt kan lide der er lidt tekstur i.Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com