onsdag den 6. december 2017

4 slags kransekage - 1 dej

Vil du gerne imponere gæsterne nytårsaften med lidt forskellige kransekage eller mangler du lidt lækkert til kaffen, så får du her en samlet opskrift på 4 forskellige kransekager lavet ud fra en grundopskrift.

De fire kransekager er almindelige kransekagestykker, kransekage med nougat i midten, kransekage med pistaciemasse og kransekage med hindbær.



Grundopskriften lyder således:

600 g marcipan
200 g flormelis
2 æggehvider

Der bliver ca. 880 g kransekagemasse.

Almindelige kransekagestykker: 
250 g kransekagemasse

Du kan enten sprøjte dem ud med en sprøjtepose eller trille dem til små stykker af ca. 5 cm længde.
Tryk dem sammen, så de danner en lille trekant.

Kom dem på en bageplade med bagepapir.

Kransekage med nougatmidte: 
250 g kransekagemasse
100 g nougat

Del kransekagen i to eller 3 stykker, afhængigt af hvor store stykker du vil have.

Tril dem til pølser og tryk dem flade.

Form herefter en rille i midten. Det kan gøres med en ske.




Fordel nougat i rullerne i midten.

Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.

Kransekage med pistaciemasse: 
200 g kransekagemasse
50 g pistaciemasse - se opskrift her: Pistaciemasse

Tril kransekagen til mindre stykker og kom dem eventuelt i en form til minimuffins. Ellers kan de sagtens sættes direkte på en bageplade med bagepapir.

Tryk et hul i midten af hver kage og kom lidt pistaciemasse i.



Kransekage med hindbær: 
180 g kransekagemasse
1 tsk. hindbær ekstrakt
revet skal fra ½ lime
evt. frysetørrede hindbær til pynt

Bland det hele sammen og kom det i en sprøjtepose.

Tryk små fine toppe ud på en bageplade og pynt med frysetørrede hindbær.

Bagning: 

Det hele bages ved 210 grader i ca. 10 minutter. Bag med en ekstra bageplade under, så stykkerne ikke brænder på i bunden.

Lad det hele køle af.

Du kan evt. fryse det og tage det op et døgns tid inden du skal servere for dine gæster.

Pyntning: 
Tempereret chokolade
Royal icing

Royal icing laves således: 
Æggehvide
Formelis
Kom lidt æggehvide i en skål og tilføj flormelis lidt ad gangen indtil glasuren danner toppe, som bliver stående. 

Dyp eller pensel bunden af kransekagestykkerne og lad det stivne.

Pynt eventuelt med chokolade på toppen også. Det har jeg gjort på de store kransekagestykker.

Pynt de øvrige kransekager med glasur. Hvis du har kommet frysetørrede hindbær på dem med hindbær, kan du nøjes med chokolade i bunden. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com