fredag den 6. oktober 2017

Marcipankage med æbler

Sidste weekend havde vi børnene med ud og lede efter kastanjer og æbler og lige siden har jeg har lyst til at bage æblekage. For mig hører æbler, kanel og marcipan uløseligt sammen, så jeg forsøgte mig med en ny fortolkning af en kage jeg har bagt tidligere, men som jeg egentlig syntes manglede noget.

Jeg ville gerne have mere smag af marcipan og en kage, som ikke var konfekttung, men tung nok til at bære kontrasten til æblerne. Samtidig ville jeg gerne lave en stor æblerose efter successen med mine små æbleroser sidste år - du kan se dem lige her: Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte

Kagen blev faktisk meget lettere end jeg havde forventet og jeg synes det hele spiller rigtig godt sammen. Der er sødmen fra marcipanen og det syrlige fra æblerne, som jeg har lavet til mos, så de giver kagen et friskt udtryk.


Kagen er super nem at lave og tager ikke ret lang tid.

Kagen passer til en springform på 25 cm og består af 3 trin.

Æblemos:
4 mellemstore æbler
100 g sukker
½ tsk kanel
1 tsk vaniljesukker

Start med at lave æblemosen ved at skrælle æblerne og skære kernehuset fra. Skær æblerne i mindre stykker og kom det sammen med sukker, kanel og vaniljesukker i en gryde. Lad det koge sammen til en mos. Hvis du bruger meget søde æbler, kan lidt af sukkeret holdes tilbage og du kan tilføje når du smager mosen til.

Marcipankage: 
300 g marcipa
230 g smør (rumtemperatur)
250 g sukker
1 tsk kanel
5 æg
100 g hvedemel

Riv marcipanen og kom de i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det hele godt sammen.

Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem til en luftig masse.

Tilføj æggemassen til marcipanmassen og rør det forsigtigt sammen.

Vend til sidst hvedemelet og kom det i en smurt springform.

Fordel æblemosen på toppen.

Pynt: 
4 æbler

Skær æblerne i halve og fjern kernehuset. Skær dem herefter i tynde skiver, som du ligger ovenpå kagen i en cirkel. Start udefra og arbejd dig indad. De næste æblestykker, skal ligge lidt forskudt fra den forrige række for at danne et rose mønster.

Bages ved 200 grader i ca 30 minutter.


Share:

6 kommentarer:

 1. Hej
  Jeg må bare prøve denne flotte kage. Er "brændt inde" med for meget marcipan!
  Men jeg undrer mig lidt... kan man godt piske æg luftige uden sukker?

  SvarSlet
  Svar
  1. For meget marcipan er bestemt en god undskyldning for denne kage. Ja du kan sagtens piske dem luftige uden sukker. Rigtig god fornøjelse.

   Slet
 2. Fantastisk kage. Meget lækker og mazarin-agtig. Jeg vil bage den igen til mine strikkeklub-tøzer på søndag. Den har de fortjent.
  Min ovn fungerer optimalt og dog skulle den bage 1 hel time i alt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre den smagte. Utroligt den skulle have så længe. Bagte du med varmluft eller almindelig ovn?

   Slet
 3. Jeg kan se du har flere skønne opskrifter med marcipan, så du har måske erfaring med forskellige marcipantyper. Den jeg har brugt er en Odense Marcipan, men med "kun" 40% mandler - købt i en bordershop. Nej jeg brugte ikke luftvarme, men kan det have været pga. marcipanen? Jeg har faktisk spurgt Odense Marcipan (godt nok på Instagram) om jeg kan bruge den på lige fod med den vanlige marcipan, som indeholder 63% mandler. Desværre svarer de ikke :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror det er varmen. Jeg bruger varmluft og det svarer faktisk til at den lige er 10 grader varmere end ved almindelig ovn. Jeg har ikke erfaring med så meget andet end marcipan med 63 % mandler. Men Jeg tror sagtens du kan bruge den på lige fod. Den eneste forskel kunne jeg forestille mig er smagen.

   Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com