tirsdag den 19. september 2017

Rødbedesuppe med bid i og alt godt fra grøntsagsskuffen

Herhjemme kan der godt gå lidt sport i, at få brugt alle resterne i køleskabet. Jeg er stærkt imod madspild og vi er store fans af madplaner og mad planlægning. Alligevel kan vi ikke helt undgå, at der er rester tilbage i køleskabet eller fryseren. Derfor har vi også gerne en dag engang om ugen / hver 14. dag, hvor der bare står rester på planen.

Efter en travl tid hvor også en forkølelse er kommet forbi, fandt jeg endelig tid til at kigge ud i min køkkenhave. Den er ikke specielt stor og det er første år, jeg forsøger mig med sådan en, men der er kommet lidt lækkerier ud af det og jeg har fået mod på at prøve mere næste år. 

I år har især mine white bush squash og mine rødbeder vakt lykke udover mit hindbærbed, som efterhånden har lidt år på bagen og som ungerne hamstrer alle hindbærrene af inden jeg får plukket ret mange. 

Den regnfulde sommer har givet store og skønne squash og jeg har kun vandet dem lidt i det spæde forår, hvor solen var lidt mere fremme. 

I køkkenhaven fik jeg derfor hentet de sidste rødbeder og endnu en squash og så var det ellers resterne fra køleskabet, der skulle bruges. 

Resultatet blev en lækker rødbede med bid i og masser af skønne grøntsager. Har du selv rester af grøntsager i køleskabet kan du lade dig inspirere til selv at sætte sammen eller du kan nyde årstidens herligheder ved at følge min opskrift. 8 personer

2 spsk ekstra jomfru olivenolie
450 g gulerødder
2 løg
500 g rødbede
200 g kartofler
500 g hvid squash
1,5 l vand
1 bouillon terning
1 tsk chilipaste
salt og peber

Toppes med hytteost eller creme fraiche.

Kom olien i en gryde og varm den op. 

Imens skrælles og renses løg og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom det op i gryden og svits i 5 minutter ved svag varme. 

Skræl og rens derefter rødbeder, kartofler og hvid squash og skær det ligeledes i mindre stykker og svits det med i ca. 10 minutter. 

Kom 1,5 liter vand i gryden sammen med en bouillon terning og kog det op. Lad det småsimre i ca. 30 minutter til grønsagerne er møre. 

Tag gryden af varmen og blend det hele med en stavblender. 

Smag til med chilipaste, salt og peber. 


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com