torsdag den 1. juni 2017

Limekage med hasselnødde krokant

Det er nu hyggeligt når der skal testes smag til kagerne. Jeg ville gerne tilføje lidt krokant til min limemousse, men sukkeret fra krokanten stjal lidt den syrlige smag fra limen. Derfor måtte jeg igang med at tilpasse opskriften på limemousse og det kom der denne lækre friske kage ud af.



Skulle du have lyst til at lave din egen kage med lækker syrligehed fra lime og god knas fra krokanten, så afslører jeg her sammensætningen.

Hasselnødde krokant: 

100 g hasselnødder
50 g sukker

Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter (til de har taget lidt farve)

Tag pladen ud og lad dem køle en smule. 

Kom hasselnødderne i et viskestykke og gnub skallerne af. 

Kom sukkeret på en pande og lad det smelte uden at røre for meget i det. 

Tilsæt hasselnødderne og sørg for de er dækket allesammen. Kom dem tilbage på bagepapiret og lad dem køle af. 

Hak derefter nødderne med en savtakket kniv til passende stykker. 

Drømmekagebunde:

20 cm springform

4 æg
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 dl kogende mælk
80 g smeltet smør
250 g mel
2 tsk bagepulver

Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og hvidt. 

Smørret smeltes sammen med mælken i en gryde og vendes skiftevis i dejen med sigtet mel og bagepulver. 

Bag ved 185 grader i 45-60 minutter. 

Når kagen er kølet af deles den i bunde. Se HER hvordan du nemt gør det med et par trælister. 

Limemousse:
2½ dl piskefløde
1 dl cremefraiche
½ dl sukker
1 dl presset limesaft (ca. 8 lime - gem lidt revet skal til pynt)
6 blade husblas

Pisk fløden let i en skål. 

Tag en anden skål og pisk cremefraiche og sukker ved lav hastighed med elpisker til sukkeret er opløst. 

Læg 6 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Tak dem op og smelt dem ved svag varme sammen med limesaften. 

Lad limesaften køle af og bland den i yoghurtblandingen. 

Vend yoghurtblandingen i fløden. 

Vend forsigtigt hasselnøddekrokanten i (hold lidt tilbage til at pynte)

Samling af kagen: 

Kom en af drømmekagebundene på en tallerken med en form om og hæld limemoussen i. 

Læg endnu en bund på og stil kagen på køl et par timer. 

Imens laves IMBC eller anden smørcreme. Opskriften på IMBC kan findes HER

Tag kagen ud af formen og fordel smørcremen på toppen og pynt med fine toppe ved hjælp af en sprøjtepose og en tyl. 

Kom hasselnøddekrokant og revet limeskal på toppen.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com