tirsdag den 14. marts 2017

På tur til Fruens Bøge - en del af Legeruten

Som tilflytter til Odense gik der lidt tid inden jeg helt forstod at Fruens Bøge, Skovsøen og Engen ligger lige op ad hinanden. Det er steder som de fleste der kommer fra Odense blot nævner uden at tænke over, hvor forvirrende det kan være for udefrakommende, at det rent faktisk er et stort område.

Efter vi er flyttet ret tæt på, er det et af de steder vi kommer mest. For børnene hedder det egentlig bare at i skal i skoven eller til legepladsen ved skoven, men de er heller ikke så store endnu.

Idag havde jeg lovet legepladstur efter børnehave. Det var mens der stadig var forventning om sol og lidt varmere vejr, men når mor har lovet legeplads, så skal der være legeplads.

Vi fik derfor hentet børn og tog op på legepladsen ved Skovalléen. Det er en Kompan legeplads med blødt underlag, som ligge lige ved siden af skinnerne til Fruens Bøge Station, så ud over en rigtig fin legeplads, er det også et kæmpe hit når signalet går igang og toget er på vej. Så myldrer det med børn som skynder sig ned fra legepladsens tårne, vipper og rutsjebaner, for nu skal de se toget.Legepladsen er rigtig fin og vi har brugt den siden den blev sat op for 2½ år siden. Dengang var Amilia lige knap 2 år og den passede rigtig fin til hende. Jeg har skrevet lidt om vores første tur her. Det er nemt at komme op på legetårne og rutsje ned af rutsjebanerne selvom man ikke er så stor. Samtidig er det et blødt underlag, så børnene slår sig ikke så hårdt hvis de falder ned.Hvis du fortsætter ind af i Fruens Bøge skov kommer du til et stort "Bøgeblad" og ved siden af bladet er der en balancebane. Her fik børnene også tumlet rundt og udfordret balancen.
Når man ikke er så stor er det også helt fantastisk at vi er inde i skoven, så der er blevet klatret og kastet med blade. Så skidt med vejret ikke var så godt, som mor havde regnet med.Da vi var færdige på balancebanen kørte vi hjem, men har du god tid og brug for mere luft, så kan du nemt tage en tur rundt om Skovsøen eller gå en tur ud forbi Odense Zoo. Der er masser af gode stier til en gå- eller løbetur.Både legepladsen ved Skovalléen og legepladsen i Fruens Bøge Skov er en del af Legeruten. Legeruten består af legepladser langs Odense Å. En del af legepladserne kender vi allerede, men konceptet med at lave en rute for leg og udfordring, synes jeg er rigtig god. Jeg overvejer bestemt en tur rundt på ruten, men det bliver vist en legeplads ad gangen. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com