lørdag den 6. februar 2016

Fastelavnsboller med banan- og chokoladefyld

Jeg har været i køkkenet og eksperimentere lidt og det er der kommet super skønne bløde og lækre fastelavnsboller ud af.

Egentlig havde jeg tænkt mig at droppe fastelavnsbollerne, da jeg er småsyg og Storesøster har været syg siden torsdag, så da Lillebror vågnede i morges med høj feber var det ikke lige bagning jeg tænkte på. Manden er på job, men Storesøster var dog blevet så frisk, så hun mente bestemt at vi skulle bage kage, men jeg fik hende overtalt til at det blev fastelavnsboller istedet. Ikke fordi hun egentlig har haft energien til at hjælpe en masse, men hvad gør man ikke for at hun spiser bare et eller andet efter 3 dage næsten uden mad. 



Opskriften er super nem og kræver blot lidt hævning. Fyldet bliver inde i bollen, hvilket altid er det store issue når jeg bager boller med fyld. 

24 stk: 

150 g margarine
5 dl mælk
50 g gær
120 g sukker
2 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
900 g hvedemel

Fyld:
2 bananer
150 g mørk chokolade
250 g ODENSE marcipan

Glasur: 
Flormelis
Kakaopulver
Vand

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Sørg for blandingen ikke kommer over 37 grader. 

Smuldr gæren i en skål, hæld mælk og smør i skålen og rør gæren ud. 

Tilsæt sukker, kardemomme, salt og hvedemel og saml til en dej. 

Æltes i ca. 5 minutter i røremaskine eller 10 minutter i hånden. 

Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter. 

Imens laves fyldet: 
Mos bananerne, hak chokoladen og riv marcipanen. Rør det sammen til en ensartet masse. 

Kom dejen på et meldrysset bord og del den i 24 lige store stykker. 

Tril dem til kugler og slå dem flade. 

Kom fyld på dejen, ca. 1 tsk med top og fold enderne sammen og lig bollen på en bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad. 



Gør det samme med resten. Det passer med 2 bradepander. 

Lad efterhæve tildækket i ca. 30 minutter. 

Bag i varmluftovn ved 220 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne på toppen. 

Lad bollerne køle af og pynt dem med glasur og krymmel. 
Share:

2 kommentarer:

  1. De ser dejlige ud dine fastelavnsboller og dit fyld vil jeg huske til næste år :-)
    Jeg fik bagt økologiske fastelavnsboller, du kan finde dem på min blog et stykke nede på forsiden.
    Ønsker dig en skøn og smuk dag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak. Dejligt at du også fik bagt. Det kan være jeg skal prøve med økologiske fastelavnsboller næste år. :)

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com