lørdag den 30. maj 2015

Rugmelsbrød

Dette brød er godt som et lidt mere mættende brød på morgenbordet eller til en brunch.



500 g rugmel
200 g hvedemel
1 tsk salt
15 g gær
1 spsk honning
6 dl lunken vant
1 spsk sesamfrø

Bland mel og salt sammen i en skål og lav en fordybning i midten.

Opløs gæren i 1½ dl lunken vand og tilsæt honning. Lad gæropløsningen hvile ca. 10 minutter til den begynder at skumme.

Hæld gæropløsningen og resten af vandet i fordybningen i melblandingen.

Rør dejen med dejkroge til den føles elastisk og glat. Dejen er mere våd en en almindelig brøddej.

Hæld dejen direkte i en smurt brødform på 2 liter.

Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter og drys overfladen med sesamfrø.

Bag ved 180 grader varmluft i 40 minutter.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com