onsdag den 14. januar 2015

Rabarbermousse

Sikke en kagebager jeg er - jeg kan da godt se jeg ikke har ret mange opskrifter på mine mousser liggende på bloggen. Det må jeg hellere gøre noget ved.

Til lillebrors dåb lykkedes min rabarbermousse perfekt og den bliver straks tilføjet mit opskrift kartotek herhjemme.

Jeg har taget udgangspunkt i mine bærmousser, hvor bærrene først bliver kogt op. Moussen skal hældes på bundene og derefter stå i køleskabet og stivne.

Opskriften passer til en 2 lags kage, dvs. der er mousse nok til en rund kage på 25 cm i diameter og en på 18 cm i diamenter



Rabarbermousse

500 g rabarber
200 g sukker
½ dl vand
6 blade husblas
30 g sigtet flormelis
1,5 past. æggehvide
4 dl piskefløde

Læg husblas i koldt vand.

Rabarberne skylles og skæres i små stykker og kommes i en gryde sammen med vand og sukker. Her koges de møre og gryden tages af varmen.

Husblas tilsættes og det hele blendes med en stavblender. Stil til side og lad køle af.

Pisk æggehvider stive sammen med sigtet flormelis og vend det i rabarbermassen når denne er kølet lidt af.

Pisk fløden til flødeskum og vend det i.

Hæld moussen ovenpå bunden i din kagering og stil på køl i mindst 3-4 timer. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com