mandag den 4. august 2014

Syltede tomater med hjemmedyrket citron basilikum

Fandt dette indlæg i gemmerne fra start juli:

Tomatsæsonen er over os og da jeg fandt et super tilbud på cherrytomater måtte jeg havde dem med hjem. Det kom der blandt andet disse syltede tomater ud af. De står nu på køl og er klar til at blive brugt sammen med sommerens grillretter.



1 g cherrytomater
Groft salt og urtesalt
2 dl olivenolie
½ dl æblecider eddike
4 spsk honning
friskkværnet peber
1 håndfuld citronbasilikum

Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skrællen nedad. Drys med groft salt og urtesalt.

Bag tomaterne i ovnen i 3-4 timer ved 80 grader og lad dem køle af.

Rør olie,æblecidereddike, honning, peber og citronbasilikum sammen.

Tilsæt de afkølede tomater til dressingen og kom dem på glas. Sørg for glassene kogte og skyllet i atamon inden.

Opbevares på køl og kan holde sig i ca. 3 uger. 
Share:

2 kommentarer:

  1. Uhmm, det lyder lækkert! Tænker dog at 1 g tomater er lige i underkanten;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha. Det må jeg hellere få rettet :)

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com