torsdag den 5. juni 2014

Hyggeboller med banan og müsli

Efter jeg er blevet syg med bækkenløsning, har jeg genfundet glæden ved at kunne bruge min Kenwood til æltning af dej. Det betyder at vi stort set kun spiser hjemmebagt brød, altså hvidt brød, (dog helst i en grovere version). Rugbrødet køber vi stadig, for det har jeg stadig ikke fundet fidusen til.

Den ene dag endte jeg derfor med at sidde i solen og nyde disse skønne hyggeboller med en god kop the til. Theen er fra Bohea, men meget mere om den senere.Bollerne er allerede godkendt af mand og Troldeunge, så nu er resterne frosset ned til en dag vi skal på tur, så vi kan få noget mere solidt i maverne.

Opskriften er inspireret af en af Amo's bagebøger, men jeg har lavet den ud fra det jeg lige havde hjemme i køkkenet.

550 g hvedemel
150 g havregryn
75 g valnøddekerner
50 g cornflakes
2 dl rosiner
2½ dl mælk
50 g gær
1 spsk sirup
2 tsk salt
2 modne bananer
2½ dl pære-banan yoghurt

Hæld mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt derefter sirup og salt.

Mos bananerne og rør dem sammen med yoghurten. Kom det i skålen sammen med havregryn, cornflakes, rosiner og grofthakkede valnødder.

Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen skal hænge sammen, men må godt være lidt klistret. Stil dejen til hævning i 1 time.

Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at tage klatter til boller. Brug evt. en ekstr ske til at sætte bollerne på pladen med.

Lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Pensel bollerne med vand eller mælk.

Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. 
Share:

2 kommentarer:

 1. De ser gode ud :-)

  Jeg elsker det lille bord, er det et der er til at købe nogle steder???

  SvarSlet
  Svar
  1. De smager også super, men ligger noget tungt.
   Bordet købte vi på loppemarked sidste år, så tror desværre ikke det lige er til at skaffe. Det er egentlig en serveringsvogn som har fået fast plads i udestuen. Du kan se den rigtigt her: http://biancaskageverden.blogspot.dk/2013_06_01_archive.html?m=0

   Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com