torsdag den 15. maj 2014

Store Bededag - Varme hveder med marcipan

I år fik jeg lidt hjælp til at lave årets hveder. Jeg havde nemlig gjort dejen klar, så Troldeungen kunne hjælpe med at trille dejen. Det fangede hun ikke helt, så det tog lidt tid og hjælp fra far, bare at få trillet en enkelt hvede. Det kan være svært når man er 20 måneder og har en forventning om, at alt man får i hænderne i et køkken skal i munden. Der blev derfor smagt på lidt dej, men også sagt "rulle, rulle, rulle". Det er nu hyggeligt.

Min opmærksomhed på Troldeungen resulterede dog i at jeg ikke fik sat dem så tæt sammen, så det blev til hvedeboller og ikke hvedeknopper, men skidt pyt de smager godt.


Opskriften blev den fra Odense Marcipan jeg brugte forrige år. I år kom vi lidt mere marcipan i, da jeg savnede smagen af marcipanen sidste gang.

Opskriften endte derfor med at lyde således:

12 stk.

50 g smeltet smør
1/4 liter mælk
50 g gær
1 æg
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
250 g revet Original Odense Marcipan
500 g hvedemel

Kom smeltet smør i en skål og tilsæt lidt af mælken, så det er lunkent. Rør gæren ud heri og tilsæt resten af mælken. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, marcipan og 2/3 del af melet og rør dejen godt sammen. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen igennem.

Lad dejen hæve 1 time og ælt den let igennem. Del dejen i 12 lige store stykker og tril til boller. Læg dem på en bageplade, gerne lidt tæt så de vokser sammen.

Sæt bradepanden med hvederne oven på en gryde med næsten kogende vand, så bliver de ekstra luftige og lad dem hæve 20 min.

Bag hvederne ved 200° C i 12-15 min., og afkøl en anelse inden servering. De kan også køles helt af, flækkes og ristes i ovnen eller på brødristeren.
Share:

2 kommentarer:

  1. Ja altså lækre ser de ud uanset og hyggeligt med en lille hjælper :D Det glæder jeg mig også til at have, når der skal bages snart igen, men hveder bliver der ikke bagt herhjemme i år - det er blevet til de billige fra Føtex ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Man kan ikke nå det hele, men ja hvor er det skønt med små hænder der gerne vil være med. Så må man lige sørge for at tålmodigheden er fundet frem ;)

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com