fredag den 25. april 2014

Nyt rugsortiment fra Amo

Jeg har været så heldig at få tilsendt lidt mel fra Amo's nye rugsortiment.


Amo vil gerne have fuldkorn og rug ind i danskernes hjem og derfor har de lanceret denne nye serie. Her kan du få et rustikt brød med dejlig rugsmag.

Med vores nye sortiment af rug og fuldkornsmel ønsker vi at inspirere flere mennesker til at opdage, hvor nemt og lækkert det er at bage med groft melVariér bagningen ved at erstattedele af hvedemelet med rugmel eller prøv at bage et krydret rugbrød helt fra bunden, siger Lis Brødsgaard Jacobsen, Trade Marketing Manager, Home Baking, Amo.

Da jeg desværre ikke selv har kræfterne til at ælte for tiden, blev det min Kenwood og manden min, som kom på arbejde. De fik lov til at prøve kræfter med et 2-kornsbrød, hvor opskriften kan findes bag på de Knuste Hvedekerner.Det kom der 2 lækre brød ud af, som vi serverede for familien til påskefrokosten. Det var virkelig nemt at lave og jeg skal bestemt se om vi ikke kan prøve kræfter med lidt mere korn i. Samtidig bliver brødet ved med at være lækkert og tørrer ikke ind selvom det har stået et par dage.

Jeg havde lige glemt at de knuste hvedekerner og hørfrøene skulle ligge i blød, så derfor endte det som et lidt sent projekt, hvor vi halverede gær mængden og lod det koldhæve i køleskabet istedet.

Som skrevet findes opskriften bag på de Knuste Hvedekerner, men jeg vil her dele vores fremgangsmåde med jer:

125 g Knuste Hvedekerner
60 g hørfrø
2½ dl vand
625 g hvedemel
375 g halvsigtet rugmel
25 g gær
25 g salt
50 g margarine
5 dl vand

Bland hørfrø og knuste hvedekerner med 2½ dl 60 grader varmt vand. Lad det stå i ca. 3 timer. Temperaturen skal være under 37 grader.

Lad gæren opløse i 5 dl vand. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør det først ved lav hastighed i 6 minutter og derefter ved høj hastighed i 4 minutter.

Dæk skålen til med madfilm og kom det i køleskabet til næste morgen.

Tag skålen ud, tag madfilmen af og lad det stå ca. 30 minutter.

Del dejen i 2 lige store dele. Slå op til franskbrød og læg på en bageplade med bagepapir. Lad brødene hvile i ca. 40 minutter.

Drys mel henover og snit med en kniv.

Bag i ovnen i ca. 35 minutter ved 220 grader (200 grader varmluft)

Share:

4 kommentarer:

 1. Ser rigtig fint ud. Jeg syntes altså det der koldt hævning er sååå smart det burde jeg gøre lidt mere i, men har endnu ikke prøvet det...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha Christina. Det er bare vildt smart. Så igang med dig. Jeg bruger den tommelfingerregel, at jeg halverer gæren i opskriften :)

   Slet
 2. Ihh hvor ser det lækkert ud! Og så fik jeg lyst til at bage! Det er så typisk, når man ikke har tiden til det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den her skal du slet ikke bruge ret meget tid på Agnethe :) Bare lige røre sammen og en tur på køl. Tror vi ialt har brugt 30 minutter. (Lokke lokke)

   Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com