tirsdag den 10. december 2013

Glutenfrie brunkager

Efter at have kigget lidt rundt hos Helsebixen.dk, kom jeg også lige et smut forbi deres blog, hvor jeg fandt artiklen om Lækre glutenfri julesmåkager. Da jeg allerede har bagt brunkager sammen med prinsessen, syntes jeg det kunne være interessant, at smage forskellen på de to opskrifter.

Derfor gik jeg i sving med at kreere glutenfrie brunkager. De har været med på arbejdet og er blevet godkendt af kollegaerne. Min kollega med glutenallergi fik en hel dåse kun til hende, så hun også kan mærke det er jul.

Smagen er ligesom brunkager skal smage. Jeg synes dog konsistens blev noget mere smuldrende end de andre brunkager og de er dermed heller ikke lige så sprøde.



1½ tsk potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
50 g hakkede mandler
1 pose Dr. Oetker Brunkage krydderi
200 g kartoffelmel
325 g majsmel

Opløs potasken i vandet.

Smør, sirup og sukker koge op og den opløste potaske røres i.

Afkøl sukkermassen i en skål til den er lunken.

Bland mandler, brunkagekrydderi og mel sammen og rør det i sukkermassen.

Ælt dejen godt, rul den til tykke stænger og stil den i køleskabet i 24 timer.

Skær dejen i tynde skiver og bag 10-15 min ved 170 grader varmluft. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com