søndag den 4. august 2013

Grillmad - pizza på pizzasten

Sidste år var vi så letsindige at købe en pizzasten. Denne er imidlertid aldrig blevet brugt før denne sommer. Det har da helt klart været en fejltagelse. Vi har nu bagt pizza på grillen hele 2 gange inden for 8 dage, så godt smager sådan en pizza nemlig.

Kodeordene er indirekte varme, opvarmet pizzasten, den rigtige pizzadej og sidst men ikke kun 3-4 slags fyld på hver pizza.

Jeg snusede lidt rundt på nettet nogle af alle de skønne madblogs, som jeg troligt følger, på jagt efter den perfekte opskrift på pizzadej. Valget faldt på Newyorkerbyheart.dk, som har denne nemme og lækre opskrift. Her brugte jeg opskriften på pizzasovs, for den var da også bare lige til at gå igang med.

Fyldet kan man veksle i en uendelighed, det er vel egentlig kun ens egen smag der sætter grænser. Vi valgte dog at bruge mozarella, da vi synes det giver den bedste smag.


Champignon, chorizopølse, mozarella og basilikum


Champignon, kogt kylling, grøn peberfrugt og mozarella


Kogt kylling, champignon, tomater, mozarella og basilikum


Røde pølser, tomat, artiskok (på halvdelen), mozarella og basilikum. 


Jeg lavede pizzadejen aftenen før lige inden sengetid og lod den stå i køleskabet indtil en time før den skulle bruges. Ellers fulgte jeg Birthes opskrift fuldstændig. Jeg tillader mig at skrive opskriften som jeg lavede den her:

4 pizzaer:
3 dl lunkent vand
12 g gær
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
ca. 600 g hvedemel
50 g blødt smør

Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Mel og det bløde smør tilsættes lidt efter lidt. Dejen samles og æltes lidt. Lad hæve i køleskabet til aftenen efter og tag ud 1 time før dejen skal bruges.

Pizzasovs:
1 dåse flåede tomater
1 spsk olivenolie
1 tsk tørret oregano
frisk basilikum
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
lidt sukker

Det hele blendes godt sammen.

Tilberedning:


Jeg gjorde alt fyldet klar, da man logisk nok, kun kan lave en pizza ad gangen på pizzastenen. (min basilikum står udenfor og hygger sig i en fin krukke).

Pizzaerne blev bagt i ca. 12 minutter med låg på kuglegrillen. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com