søndag den 26. maj 2013

Stenalderrugbrød

Så fik jeg også prøvet det famøse stenalderrugbrød af. Brødet smagte jeg første gang hos en veninde til brunch, og jeg var solgt. Det smager jo fantastisk.

Derfor blev dette brød serveret til min mødregruppe, som en afveksling til boller og andet hvidt brød.


Opskriften er at finde mange steder på nettet, men da jeg selv bruger bloggen som opslagsværk og samtidig tænker, at der måske er andre der vil prøve dette skønne brød af, skriver jeg den her.

Det er ikke det billigste brød at lave, men det smager himmelsk med en god skive ost på. Samtidig er det super nemt og hurtigt at lave.

1 brød:
100 g mandler
100 g valnødder
100 g solsikkefrø
100 g sesamfrø
100 g græskarkerner
5 æg
1 dl olie
1 tsk salt

Hak nødderne groft og kom dem i en skål sammen med kernerne.

Tilsæt æg og olie og rør det hele godt sammen.

Bag i ovnen ved 160 grader i 1 time.  
Share:

4 kommentarer:

 1. Av, det maa jeg proeve. Har du en god idé til hvad man kan erstatte valnoedderne med???? Naar jeg har saadan nogle spiser manden dem hurtigere end jeg kan faa dem knaekket, saa jeg kommer aldrig til at kunne faa 100 g til et broed suk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lin. Haha. Det var da også lidt af et problem hvis de når at blive spist. Jeg tror jeg ville bruge Paranødder istedet så. De minder for mig lidt om valnødder :)

   Slet
  2. Ja pecan nødder er da helt sikkert også et godt alternativ :)

   Slet
 2. Det kan bare ikke mislykkes og det smager altså fantastisk. Jeg behøver slet ikke pålæg på, men spiser det gerne uden noget. Mums :)

  SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com