onsdag den 13. marts 2013

Æblemos i tern og sveskemos

Jeg ved godt man kan købe meget færdiglavet mad til baby, men som med vores egen mad, kan jeg godt lide at vide hvad det er jeg serverer. Samtidig kan jeg slet ikke se det er så svært at få lavet nogle enkle ting fra bunden, som samtidig gør det nemt og hurtigt i hverdagen.

Når jeg laver grød til lillepigen kommer jeg gerne en terning æblemos i, så passer det som regel nogenlunde med temperaturen på maden. På den måde får grøden en lidt sødere smag og grøden bliver tempereret efter at være blevet tilberedt i en gryde. 

En anden ting som jeg finder det rart at have i nærheden er lidt sveskemos. Enten til babyen, der allerede har ondt i maven eller for at forebygge hård mave. Her har jeg det i en lille bøtte i køleskabet, men denne mos kunne også sagtens laves i terninger, så man altid har lidt i fryseren. 

Måden jeg laver det som terninger er enkel og nem. Frys blot mosen i en isterningebakke. Når terningerne er helt hårde sænkes bunden af isterningebakken ned i lidt varmt vand, for lige at løsne terningerne. Bank dem derefter ud på bordet og gem dem i en pose med genluk i fryseren. 

Æbleterninger: 
Det er super simpelt at lave disse æbleterninger og man kan lave en ordentlig portion ad gangen. 

Det skal du bruge: 
Æbler
Koldt vand
Lidt sukker

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom æblerne i en gryde med vand. Vandet skal lige akkurat dække æblerne. 

Lad æblerne koge til de er bløde nok til at de kan moses. 

Hæld en del af vandet fra i en skål. 

Blend æblerne med resten af vandet med en stavblender. Tilføj eventuelt lidt af det vand, der er taget fra, til mosen har en passende konsistens. 

Smag til med lidt sukker. Her bruger jeg ikke ret meget, da jeg gerne vil have det er æblerne der søder grøden og ikke sukkeret. 

Sveskemos: 
Også her kan laves en ordenlig portion, som kan fryses til senere brug. 

200 g svesker uden sten
6 dl koldt vand

Lad svesker og vand simre i en gryde i ca. 20 minutter. Hæld en del af vandet fra i en skål. 

Blend sveskerne sammen med resten af vandet med en stavblender. Tilføj eventuelt lidt af det vand, der er taget fra, til mosen har en passende konsistens. 
Share:

1 kommentar:

  1. Intet bedre end hjemmelavet babymad :D Bare husk, at isterningebakkerne skal være fødevaregodkendte ellers kan de afgive nogle knapt så heldige stoffer til maden man fryser deri...

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com