søndag den 24. februar 2013

M&M's macarons

I forbindelse med M&M's bagedyst på facebook har jeg været i køkkenet og tænke lidt kreativt. Jeg har længe gerne villet lave macarons igen, så derfor blev det disse M&M's macarons der kom ud af det.

Ham der M&M's Rød synes lige han skulle være med til at pynte. (ved det - er nok lidt M&M's tosset)


Nu mislykkedes mine macarons sidste gang, så er ret godt tilfreds med at resultatet blev lige som jeg havde forestillet mig.

Opskriften jeg nåede frem til kom til at lyde således:


M&M's macarons
ca. 12 stk

Fyld:
1 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g knuste M&M's

Bunde:
75 g mandelmel
115 g flormelis
2 æggehvider
50 g sukker
½ tsk vaniljeekstrakt
1 tsk pastafarve efter eget valg

Evt. glasur:
1 pasteuriseret æggehvide
ca. 300 g flormelis

Fyld: 
Hak den hvide chokolade og kom det i en skål, der kan tåle varme.

Varm piskefløden i en gryde til den næsten koger.

Hæld derefter piskefløden over chokoladen og lad den smelte chokoladen. Rør forsigtigt rundt til al chokoladen er smeltet.

Kom madfilm over skålen ved at lade den røre massen og op ad siderne på skålen. Dette gøres for at der ikke dannes konsistens. Stil skålen i køleskabet et par timer.

Bundene: 
Kom mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder. Sigt blandingen ned i en skål.

Læg bagepapir på 2 bageplader.

Kom æggehvider i en stor skål og pisk, til det danner bløde toppe når du løfter piskeriset. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, så du får en fast, blank marengsmasse. Pisk vaniljeekstrakt og 1 tsk pastafarve i.

Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, en tredjedel ad gangen. Når mandelblandingen er grundigt foldet i, fortsættes foldningen til massen bliver en blank dej med en tyk "lang" konsistens.

Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på ca. 1 cm. Tryk 24 små cirkler ud på bagepladerne. Bank pladerne ned i bordet for at fjerne eventuelle luftbobler og toppe.

Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.  Bundene skal tørre ind og danne en let skorpe, så du forsigtigt kan røre ved dem uden at der sætter sig dej fast på fingeren.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Bag macaron bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter. Stil dem derefter til afkøling i 10 minutter. Tag forsigtigt bundende af pladerne og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Fyld: 
Når bundene er bagt tages chokoladecremen ud af køleskabet og røres forsigtigt igennem med et piskeris.

Tilsæt de knuste M&M's og smør cremen på halvdelen af bundene.

Saml macaron'sne og skriv et fint M på med glasur.

Glasuren kan købes færdigt eller laves således: Bland 1 pasteuriseret æggehvide sammen med ca. 300 g flormelis. Rør det sammen til den danner små fine toppe og ikke flyder ud. Kom glasuren i en sprøjtepose og dekorer dine macarons.  
Share:

5 kommentarer:

  1. Mums. de ser gode ud.
    Og ja, hvem er ikke vild med M&M's :D

    Tak fordi du delte opskriften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme :) Så håber jeg bare M&Ms folkene synes godt om den :)

      Slet
  2. Hvor er de blevet gode.

    Har kun prøvet macarons en gang og det lykkes ikke. Så jeg har ikke rigtig haft modet til at prøve igen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Synes godt nok også det kræver tålmodighed. Bliver også vildt stolt når det virker :)

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com