fredag den 18. januar 2013

En kage bliver til - Fremgangsmåde

Det tager tid at lave en kage. Derfor er det en god idé at lave en oversigt over, hvornår man skal sørge for hvad. Jeg har her forsøgt at give et indblik i, hvordan jeg griber det an og samtidig lavet en billedoversigt hvor jeg føler det er nødvendigt, for at få et mere visuelt overblik.

Mindst 1 måned før: 
Find ud af hvordan du ønsker kagen skal se ud. Tjek at du har al udstyr, der skal bruges således at du eventuelt kan få bestilt hjem, hvis der er noget du mangler. Selvom kageting er blevet mere populært og kan fås mange steder, kan der være noget, man kun kan købe via en hjemmeside. 

Ønsker du en oversigt over de ting, jeg mener er nødvendige for at kunne lave en flot kage, kan du trykke dig videre til indlægget her. 

Find ud af hvilken fyld og bunde der skal bruges og find opskrifter. Lav eventuelt en skitse over kagen, så du ved hvordan dit resultat gerne skulle blive.

14 dage før: 
Gå i gang med pynten, hvis der skal laves blomster eller andet der skal nå at tørre op.

4 dage før: 
Lav en indkøbsseddel  over ingredienserne til kagen og køb ind. Skal der fløde i moussen, så sørg for at den kan holde sig til efter brylluppet.

3 dage før: 
Bag kagen og lad den køle af. Flæk den når den er kølet af. Bag eventuelt lagkagebundene hver for sig. Lav fyldet om aftenen så det kan stå og trække til næste dag.


2 dage før: Saml kagen i en bagering eller i din bageform. Gøres ved at du lægger film i formen og starter med at ligge den bund, som før var det øverste af kagen. Ovenpå kommes fyld, derefter den midterste bund, derefter ny slags fyld og til sidste vendes den nederste bund om, så kagen ender med at have en skarp kant i toppen.Stil kagen i køleskabet i ca. 4 timer. Imens laves smørcremen.
Herefter smøres kagen op første gang, for at samle kagen og eventuelle krummer. Kagen stilles i køleskabet i ca. 1 time så smørcremen stivner. Derefter smøres kagen op endnu engang.
Lad kagen stå i køleskabet til dagen efter.

Her først opsamling af krummer og derefter den færdige opsmøring

1 dag før: 
Overtræk kagen og stil den tilbage i køleskabet.


Ønsker du at stable kagen kan det gøres når den nederste kage har stået, så fondanten er blevet hård. 
Bruger du sugerør til at støtte kagen, lav da først hullerne med en spisepind. Derefter sættes sugerøret i og det klippes af. 
Lige inden den øverste kage sættes på, smøres et lag af RI (Royal Icing), så kagerne bliver klistret sammen. 


Sæt den samlede kage på køl og forbered pynten. Tag først kagen ud når du er klar til at pynte.

Pynt kagen. Gør det eventuelt af flere omgange, så kagen hele tiden er afkølet.

På dagen: 
Nyd dagen og husk at tage kagen ud af køleskabet ca. 30 minutter før den skal skæres for. 
Share:

2 kommentarer:

 1. Hold da lige op... et fint stykke arbejde du har gjort her.
  Nu er det lige før man tør kaste sig ud i at prøve om man kan...

  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - Det er bare at gå i sving. :)

   Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com