mandag den 7. januar 2013

Chokoladekursus på Sortekilde i Kerteminde

Den 29. november 2012 var jeg med min mor og søster på chokoladekursus. Kursus beskrivelsen lød således (lånt fra sortekildes hjemmeside: www.sortekilde.dk)

Kom og oplev en aften med chokolade og konfekt
Torsdag d. 29. november 2012 kl. 18.30
Sted: Sortekilde


Der vil være mulighed for at lære:
- Hvordan man laver chokolade Petits fours.
- Støbning af temperering af chokolade + diverse teknikker.
- Anderledes konfekt
- Vi tilbereder en kage
- Smagning af de hjemmelavede lækkerier til em kop kaffe
Dette sker under kyndig vejledning af dessertkok gennem 25 år Yves Antoine fra Rudolf Mathis.
Pris: kr. 395,- Tilmelding på info@sortekilde.dk

Da jeg jo elsker søde sager og ikke mindst chokolade - må nok hellere sige især chokolade - var det et kursus jeg havde set frem til.

Det er især temperering af chokolade der volder mig problemer, da jeg ofte kommer til at overvarme det, så det får den der kedelige grå overflade. Vi havde desværre ikke tid til selv at temperere chokoladen, men fik det vist for hele holdet. Så nu må jeg se om det vil lykkes næste gang. Det lykkedes da heldigvis fint med min kransekage.

Vi blev delt op i hold og skulle herefter prøve at lave forskellige chokoladedesserter. Meningen var at man samtidig skulle gå rundt og kigge hvad de andre hold lavede, for at få et indtryk af helheden. Det synes jeg desværre ikke fungerede særlig godt, da jeg er typen, der godt kan lide at fordybe mig i tingene og gerne skal prøve det af for at få hele indtrykket med.

Samtidig synes jeg det var lidt ærgerligt at kokken skulle rende rundt mellem de forskellige hold, som alle stillede en masse spørgsmål. På den måde endte han ofte med at stå ved det samme hold, og vi andre måtte forsøge os frem, som så desværre ikke var rigtigt hver gang. Jeg er nok mere til at alle får samme udbytte af kurset, hvilket slet ikke var tilfældet her.

Heldigvis hyggede jeg mig med mor og søster og vi fik lavet nogle lækre ting, som vi fik lov at tage med hjem og smage, hvilket jo altid er et plus.

Jeg fik aldrig taget et billede af lækkerierne samlet, så jeg har tilladt mig at låne min søsters billede:


Lidt billeder fra aftenen fik jeg dog taget:

Share:

2 kommentarer:

 1. Men hvor ser det dog godt ud. Jeg har desværre også dårlige erfaringer med madkurser, hvor det godt kan være at underviseren er en dygtig konditor eller kok, men en utrolig dårlig pædagog som ikke har erfaring med at undervise større grupper og dermed sørge for at alle får et stort udbytte. ØV.

  SvarSlet
 2. Århhh, jeg vil altså så gerne til den slags kurser, og jeg får mig aldrig meldt til, fordi jeg glemmer alt om det, og så bliver det for sent.

  Det ser ellers hyggeligt ud, så til efteråret tror jeg, at jeg vil se om ikke jeg kan finde et konfekt/fyldt chokolade kursus - ja, det er jo godt at planlægge juleforberedelserne i god tid ;)

  Knus fra

  Anne.

  SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com